בעולם המהיר של היום, מותג חזק הוא נכס רב עוצמה שעוזר לעסקים להתבלט בים של תחרות - לכן אחת השאלות שרבים שואלים היא - מי הם באמת המותגים הפופולריים ביותר ברחבי העולם?
אחת הדרכים לאמוד את העוצמה של מותג היא על ידי התבוננות בחיפושי גוגל כדי לבחון מה הצרכנים מחפשים באינטרנט (ולאילו מותגים הם מקדישים הכי הרבה תשומת לב).
הטבלה הזו שיצר האתר 'BusinessFinancing.co.uk' משתמשת בנתונים מ-Google Keyword Planner כדי להציג את מותגי הצריכה המבוקשים ביותר בעולם ב-12 החודשים שבין מרץ 2021 ומרץ 2022.
בעוד שנטפליקס לוקח את הכתר ל'מותג המבוקש ביותר במספר המדינות הרב ביותר' (92 מדינות), אמזון תופסת את המקום הראשון בכל הנוגע לנפח החיפוש הכולל עם כ-335,400,000 חיפושים חודשיים.
לאחר מכן מופיעות eBay במקום השלישי, וולמארט ברביעי, ואיקאה בחמישי.
הנה מבט על חמשת מותגי החיפוש המובילים לפי חיפושים חודשיים גלובליים בחודש ממוצע:
אך כפי שאתם כבר יודעים פופולריות החיפוש של מותג לא בהכרח משקפת רמת שגשוג כלכלית.
לדוגמה, באפריל 2022 הודיעה נטפליקס כי היא איבדה כ-200,000 מנויים במהלך הרבעון הראשון של השנה - באותו השבוע מחיר המניה שלה צנח מתחת ל-200 דולר – הנמוך ביותר מאז 2017.
אפל תופסת את המקום הראשון בכל הנוגע לחיפושי סמארטפונים, מה שאולי לא מפתיע בהתחשב בכך שחמשת הסמארטפונים הנמכרים ביותר ב-2021 הם כולם שלה.
אחרי ענקית הטק מקליפורניה מופיעות וואווי וטקנו הסיניות, ובמקום הרביעי והחמישי בהתאמה סמסונג, ואסוס הקוריאניות.
ראוי לציין כי חמשת מותגי הסמארטפונים הנמכרים ביותר בעולם תופסים רק חלק קטן משוק הסמארטפונים הכולל, ובעוד מכשירי האייפון הינם פופולריים ללא ספק, הם מהווים בסה"כ רק כ-16.7% ממכירות הסמארטפונים ברחבי העולם.
Epic Games, יוצרת הפלטפורמה של פורטנייט, שומרת על מעמדה כמותג הגיימינג המבוקש בעולם, עם ממוצע של 14.9 מיליון חיפושים חודשיים ברחבי העולם.
אף חברת גיימינג אחרת לא התקרבה לנפח החיפוש של Epic Game, לדוגמה, נינטנדו, שהגיעה למקום השני, השיגה רק כ-3.2 מיליון חיפושים בממוצע לחודש, עם זאת, נינטנדו עדיין הצליחה לייצר הכנסות של כ-16 מיליארד דולר במהלך 2021, פי שלושה מההכנסות ברוטו של Epic Games באותה השנה.
KFC היא חברת המזון המהיר המבוקשת ביותר מ-83 מדינות, מה שהפך אותה לפופולרית ביותר בעולם.
עם זאת, ראוי לציין כי בעוד שמקדונלד'ס דורגה במקום הראשון בפחות מדינות, אך כן היה לה ממוצע חיפוש חודשי עולמי גבוה יותר מזו של מתחרתה.
בשנת 2021, KFC ייצרה הכנסות גלובליות של כ-2.79 מיליארד דולר, בעוד שמקדונלד'ס הכניסה 23.2 מיליארד דולר.