טרם מלחמת אוקראינה נכבדי מוסקבה נצפו באירועים ממלכתיים מרכזיים בבריטניה, בין אם בחתונות מלכותיות או בחגיגות לאומיות בהן היו מעורבים דיפלומטים וראשי מדינות.
אך המלחמה ומשטר הסנקציות המערבי שבודדו את רוסיה שינו זאת.
כעת, רוסיה ובעלת בריתה בלארוס זכו להתעלמות פומבית לקראת ההלוויה הממלכתית של המלכה אליזבת השנייה המתוכננת ל-19 בספטמבר.
נכון לעכשיו כ-500 דיפלומטים וראשי מדינות זרים צפויים להשתתף בהלוויה, בהם הנשיא ג'ו ביידן והגברת הראשונה ג'יל ביידן אך כפי שמדווחת רשת פוקס ניוז, "הממלכה המאוחדת לא שלחה הזמנות לרוסיה ולבלארוס להשתתף, תוך שהיא מזלזלת בשתי המדינות האחראיות לפלישה המתמשכת לאוקראינה".
ביום הלווייתה של המלכה תתקיים תהלוכה צבאית שתישא את ארונה מארמון בקינגהאם למנזר וסטמינסטר, שם ייערך הטקס, כאשר תהיה זו הפעם הראשונה בה נערכת הלוויה של מלך או מלכה בריטית בתוך המנזר מאז שנת 1700.
הידיעות על ההתעלמות המופגנת מרוסיה ובלארוס מגיעות על רקע הלחץ הגובר בסביבת הנהגת הקרמלין לאור ההישגים האחרונים של צבא אוקראינה בצפון-מזרח המדינה.
מאז שהכריז על מתקפת הנגד הגדולה ליד חרקוב (בצפון-מזרח) וליד חרסון (בדרום) בראשית החודש, הודיע נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, כי כוחותיו הצליחו לכבוש מחדש כ-6,000 קמ"ר של שטח רוסי.
בינתיים, צבא רוסיה מיסגר את הכישלון כ"התארגנות מחדש" אסטרטגית שתתמקד בתחומים אחרים בעוד התקשורת המערבית מגדירה את ההפסדים הטריטוריאליים הרוסיים כ"מבוכה" עבור פוטין שנמצא תחת לחץ פנימי גובר להראות תוצאות על רקע דיווחים על אבדות כבדות של חיילים רוסים.
באשר לבריטניה; ראש הממשלה הטרייה ליז טרוס צפויה להיות בעלת השקפה ניצית כלפי רוסיה בדיוק כקודמה בתפקיד בוריס ג'ונסון.
בריטניה הייתה הראשונה מבין מדינות המערב שחימשו את אוקראינה בשבועות הפתיחה של הפלישה, כמו כן, ישנן עדויות המצביעות כי ראש הממשלה דאז ג'ונסון אף נקט צעדים לסיכול פעיל של הסכם שלום שהיה על השולחן בחודשים הראשונים של המלחמה.
הן הצד האוקראיני והן הצד הרוסי שללו לאחרונה את הפוטנציאל לשיחות שלום, וסירבו אף לשבת באותו שולחן בשלב זה.