סמנכ"לית התפעול של טיקטוק, ונסה פפאס, סירבה להתחייב לעצור את העברת הנתונים של אזרחים אמריקאים לסין.
במהלך עדותה בפני הוועדה לביטחון המולדת של הסנאט, נשאלה פפאס על ידי הסנאטור רוב פורטמן אם החברה תתחייב "לנתק את כל זרימת הנתונים לסין, לעובדי טיקטוק שבסיסם בסין, לעובדי ByteDance או לכל גורם אחר בסין שעשוי להיות בעל יכולת לגשת למידע על משתמשים אמריקאים?".
במקביל חוק הביטחון הלאומי הסיני קובע כי חברות הממוקמות בסין חייבות לשתף פעולה עם בקשות נתונים מהממשלה הסינית.
כידוע, הדבר הכניס את טיקטוק לצרות בארה"ב לאחר שפקידי רגולטור התקשורת האמריקאי קראו לאחרונה לאפל ולגוגל לאסור את השימוש באפליקציה בגלל חששות "ביטחון לאומי".
פפאס אמנם אישרה כי לעובדיה הסינים אכן יש גישה לנתוני משתמשים בארה"ב, אך כי החברה "בשום פנים ואופן לא ... תתן את הנתונים האלה לסין", והכחישה כי טיקטוק מושפעת מממשלת סין.
החברה ספגה אש לאחר ש-BuzzFeed דיווחה ביוני כי 14 הצהרות שמסרו תשעה עובדים שונים של טיקטוק הצביעו על כך ש"למהנדסים בסין הייתה גישה לנתונים בארה"ב בין ספטמבר 2021 לינואר 2022, לכל הפחות". כתוצאה מכך הסנאטורים מרשה בלקבורן, וטד קרוז קראו למנהלי טיקטוק להעיד ביחד עם עוד שמונה סנאטורים.
בדיקה נוספת מאוגוסט העלתה כי הדפדפן של טיקטיק בתוך האפליקציה יכול לעקוב אחר הקשות של משתמשים.
כשנשאלה על הכתבה ב-BuzzFeed, אמרה פפאס כי ההאשמות "לא נמצאו אמינות" וגם הכחישה את קיומו של "מהנדס שבסיסו בבייג'יג עם גישה לכל דבר".
"שוב, אנו לוקחים זאת ברצינות רבה במונחים של שמירה על האמון עם אזרחי ארה"ב והבטחת בטיחות נתוני המשתמשים בארה"ב", אמרה.
"בכל הנוגע לגישה ובקרה, אנו הולכים לעשות מעל ומעבר בהובלת מאמצי היוזמה עם השותפה שלנו, Oracle, וגם לשביעות רצונה של ממשלת ארה"ב באמצעות העבודה שלנו עם [הוועדה להשקעות זרות בארצות הברית], שאיתה אנו מקווים לשתף מידע נוסף".
טיקטוק נמצאת בבעלות בייטדאנס, חברה שבסיסה בבייג'ינג שמקום מושבה באופן חוקי באיי קיימן.
יש לה כ-80 מיליון משתמשים בארה"ב.