הבצורת הקשה ומשבר המים המחריף מראה כעת ניצוצות למאבקים אפשריים בעתיד על המשאב הקיומי הבסיסי.
כאשר נהר הקולורדו מתייבש ואגם מיד - מאגר המים הגדול בארצות הברית - מתרוקן, באריזונה נמנעים בינתיים שלא לדרוש מהתושבים לחסוך במים, מהאמונה שהצעד לא באמת יועיל לנהר, שכן במקרה כזה כל המים פשוט יופנו למדינות אחרות המתמודדות עם בצורת, כמו קליפורניה.
(צילום: AP)
סינתיה קמפבל, היועצת לניהול משאבי מים בפיניקס, אמרה כי העיר לא תחייב את התושבים לחסוך במים על ידי איסורים ייזומים על השקיית מדשאות. במקום, הם יציעו תשלום לתושבים שיסכימו להיפטר מהדשא שלהם ולשנות את החצר לכזו שתהיה יעילה יותר בתקופות בצורת, כמו חצץ.
קמפבל הסבירה את ההיגיון: "כאשר אתה מכריח אנשים לעשות משהם, הם מיד מתחילים להתקשות. אם היינו מכריחים אותם לא להשתמש בכמות גדולה של מים, מה היה קורה? המים האלה היו הולכים למשתמשים אחרים בקליפורניה, כנראה. אז זה לא שהמים מאגם מיד ייחסכו, ושהפעולות שלנו עוזרות למאגר".
כאמור, נהר הקולורדו מתייבש כבר במשך שנים, כאשר אגם מיד ואגם פאוול מלאים רק ב-25 אחוזים, כאשר בשנת 2000 הקיבולת שלהם עמדה על 95 אחוזים.
ולמרות חוסר הרצון של המדינה לצמצם את הצריכה, החל מחודש ינואר אריזונה ומדינות נוספות יידרשו באופן פדרלי להגביל באופן כזה או אחר את השימוש במי נהר הקולורדו. אז, אריזונה תאבד 20 אחוזים מאספקת המים שלה, הקיצוץ הדרסטי ביותר מבין ההחלטות הפדרליות. גם נבדה ומקסיקו, אגב, ייאלצו לצמצם את השימוש במים.
עם זאת, קליפורניה עדיין לא דורשת לצמצם את הצריכה ממי הנהר, למרות שהמושל גווין ניוסום ביקש מתושבי המדינה להגביל את השימוש במים, והעביר את "נוהלי שימוש בזבזני במים", שבין היתר אוסר על השקיית מדשאות ביומיים שלאחר הגשם.
(צילום: Shutterstock)
וכאשר פיניקס שואבת 40 אחוזים מהמים שלה מנהר הקולורדו, הבצורת משפיעה משמעותית על חיי היומיום של התושבים, והצווים הפדרליים שייכנסו בקרוב יוסיפו להכביד.
אך קמפבל אמרה שעדיין אין צורך במנדטים כדי לשמור על המים, שכן תושבי אריזונה מבינים את חשיבות המשבר ונוקטים פעולות בעצמם.
"הראינו להם איך לחיות אורח חיים מדברי. הם אימצו והסתכלו לאקלים שהם חיים בו, במקום לנסות להביא את האקלים מהמקום שהיו בו לפני שהגיעו לפיניקס", אמרה.