המייסדים של חברת הגלידה בן אנד ג'ריס האשימו את חברת האם 'יוניליוור' בהפרת ההסכם ביניהן בן ה-22 שנים בכך שאפשרה לזכיין הישראלי להמשיך למכור את המוצרים ביהודה ושומרון.
(צילום: Shutterstock)
בן כהן וג'רי גרינפילד, שהקימו את החברה בוורמונט בשנת 1978, שחלק ממטרתה היא "קידום זכויות אדם וכבוד", אמרי כי הם לא יכולים להמשיך "לשבת בחיבוק ידיים" לאחר שיוניליוור מכרה את הרישיון למכירת הגלידה בישראל לזכיין הישראלי.
שני המייסדים טוענים שהצעד שביצעה חברת האם הפר הסכם שנחתם ביניהם כאשר יוניליוור רכשה את מותג הגלידה בשנת 2000, תמורת 326 מיליון דולר.
"ההסכם הזה נתן סמכות לדירקטוריון העצמאי של בן אנד ג'ריס להמשיך את המשימה החברתית", אמר כהן בראיון לרשת MSNBC שנערך ביום ראשון. "יוניליוור גזלה את הסמכות והפכה את ההחלטה שהתקבלה, ואנחנו לא יכולים לאפשר לזה לקרות, אנחנו לא יכולים לשבת בחיבוק ידיים".
"זה בעצם לומר, 'טוב, הדירקטוריון העצמאי הוא לא משנה", המשיך כהן. גרינפילד הוסיף כי הסכם "המשימה החברתית… הוא נמשך לנצח ויש לכבד אותו".
יוניליוור אמרה כבר שהיא שומרת על זכותה לקבל החלטות תפעוליות עבור בן אנד ג'ריס, וכי לא ניתן לבטל את מכירת הרישיון לזכיין אבי זינגר, שהוא הבעלים של חברת 'מוצרי איכות אמריקאיים', AQP, אשר מייצר ומפיץ את הגלידה בישראל, מזרח ירושלים והגדה המערבית.
מועצת המנהלים העצמאית של בן אנד ג'ריס הודיעה כי היא לא תחדש את הרישיון עם AQP בסוף השנה הקרובה, אז ההסכם ביניהם יפוג. החברה הדגישה שוב כי מכירות המוצרים שלה בשטחים פלסטיניים כבושים הם "לא עולים בקנה אחד עם הערכים שלנו".
מכאן, בחודש יולי האחרון, חברת הגלידות תבעה את יוניליוור וביקשה להוציא צו מניעה לעסקה בין חברת האם לזכיין הישראלי - אך בחודש שעבר שופט מחוזי בארה"ב דחה את בקשתה. בן אנד ג'ריס לא מוותרת, ובתחילת החודש אמרה כי היא תערער.