בראיון שהעניק לתכנית ל"60 דקות" אשר שודר במלואו ביום ראשון בלילה, פרסם הנשיא ג'ו ביידן אזהרה לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין לא "לשנות את פני המלחמה" על ידי שימוש בנשק גרעיני או כימי וטקטי נגד אוקראינה.
"לא. אל, אל תשנה את פני המלחמה למשהו שלא דומה לשום דבר מאז מלחמת העולם השנייה", אמר ביידן בשיחה עם המראיין סקוט פלי.
ביידן השיב לשאלתו של פלי לגבי המסר שיש לנשיא ארה"ב אם ילמד שפוטין שוקל שימוש בנשק להשמדה המונית ונמנע מלומר במפורש שארה"ב תקפוץ לעימות ישיר נגד הכוחות הרוסיים, אך קבע כי "זה יהיה תוצאתי" וכי התוצאה הסופית תהיה: "להפוך למנודה בעולם יותר ממה שהם היו אי פעם".
מבלי לפרט תגובה אמריקנית היפותטית, הסביר הנשיא כי פעולת ארה"ב תהיה תלויה ב"היקף של מה שהם עושים".
אמנם אין סימנים לכך שלקרמלין יש תוכניות להסלמה כה דרמטית וקטלנית, אך בהתחשב בכך שמוסקבה עדיין לא הכריזה טכנית על מלחמה רשמית או על התגייסות לאומית, בכל זאת בחודשיים הראשונים של המלחמה היו דיווחים נרחבים על כך שפוטין הכניס את הכוחות הגרעיניים של המדינה ל"כוננות גבוהה".
היו גם האשמות שפורסמו על ידי כוחות אוקראינים שנעשה שימוש בנשק כימי רוסי - אך דבר לא גובה בראיות, או זכה לתמיכת בעלות בריתה של אוקראינה.
צפו:
גורמים אוקראינים רשמיים גם אמרו לאחרונה כי רוסיה כובשת את תחנת הכוח הגרעינית זפוריז'יה למען "סחיטה גרעינית".
בתחילת אוגוסט אמר מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש כי העולם נמצא "במרחק חישוב מוטעה אחד מהשמדה גרעינית".
הצד הרוסי הביע דאגה משלו מפוטנציאל ההסלמה הגרעינית, אך כחלק מהערות שהופנו כלפי המערב.
החל מאפריל, שר החוץ סרגיי לברוב נשבע כי רוסיה תימנע משימוש בנשק גרעיני בכל מחיר - בתגובה לכותרות הטוענות למוכנות גרעינית רוסית הקשורה למשבר באוקראינה.
אבל לברוב גם ציין את הסכנה של זלזול במהירות שבה הדברים יכולים להסתחרר באוקראינה: כשאמר כי הוא רואה בנאט"ו "במהותו" פרויקט של מלחמות פרוקסי נגד רוסיה הנעשה באמצעות אספקת נשק מערבי לקייב.
"לא הייתי רוצה להעלות את הסיכונים האלה באופן מלאכותי. רבים היו רוצים את זה. הסכנה היא חמורה, ממשית. ואסור לנו לזלזל בזה", אמר.