אריזונה יכולה להתחיל לאכוף חוק האוסר על הפלות ברוב המקרים, לאחר קרוב לחמישים שנים שבהן החוק נחסם. כך קבע בית המשפט במדינה אתמול (שישי).
מפגינים נגד ביטול פסיקת רו נגד וייד, מוקדם יותר השנה בפיניקס (צילום: AP)
למעשה, המשמעות של קביעת בית המשפט באריזונה היא שמרפאות ברחבי המדינה מחויבות להפסיק את הליכי ההפלות, אחרת הרופאים ושאר עובדי המרפאה יסתכנו בהעמדה לדין.
החוק אושר עוד לפני שאריזונה הצטרפה לארצות הברית כמדינה ה-48 בשנת 1912, אולם הוא נחסם ע"י צו מניעה בזכות פסיקת רו נגד וייד המפורסמת - אותה פסיקה שבית המשפט העליון של ארצות הברית הפך ב-24 ביוני. ביטול התקדים גרם לכך שכל מדינה יכולה לקבוע את חוקי ההפלות באופן עצמאי, ובכך נסללה הדרך לביטול צו המניעה ע"י אריזונה.
במסגרת החוק, נאסר על נשים לעבור הפלות באף שלב של ההריון, מלבד מקרים שבהם קיימת סכנה ממשית לחייה של האישה. מתנגדי החוק כבר הודיעו כי בכוונתם להגיש ערעור.
מפגינים נגד החוק באריזונה, בקיץ האחרון בטוסון (צילום: Getty Images)
ההחלטה לבטל את צו המניעה התקבלה ע"י השופטת קלי ג'ונסון מבית המשפט העליון של מחוז פימה, כחודש לאחר שהתקיים דיון בנושא. מי שיזם את המהלך הוא מארק ברנוביץ', התובע הכללי של אריזונה אשר מוקדם יותר השנה התמודד על מועמדות המפלגה הרפובליקנית בבחירות לסנאט.
בעקבות ההחלטה, נשים באריזונה אשר יהיו מעוניינות לעבור הפלה יאלצו לנדוד למדינות השכנות כגון קליפורניה, לפחות עד שהנושא יוכרע סופית (אם אכן יוגש ערעור).
עד כה, ביטול פסיקת רו נגד וייד הוביל לכך ש-12 מדינות אסרו על הפלות, וכמובן שכולן נמצאות בשליטה של המפלגה הרפובליקנית.