קוריאה הצפונית ערכה ביום שלישי ניסוי עם טיל בליסטי עם יכולות גרעיניות שטס מעל שטח יפן, מה שגרם לטוקיו להוציא אזהרה לתושבים שלה לתפוס מחסה, והפסיקה את תנועת הרכבות.
(צילום: רויטרס)
הטיל שוגר מחופי המדינה הצפונית, ולאחר דיווח של ראשי המטות המשולבים של משמר החופים היפני ודרום קוריאה, האחרונה וצבא ארצות הברית הגיבו בשיגור מטוסי קרב אשר ירו לעבר המטרה.
על פי ההערכות, הטיל נחת באוקיינוס השקט. אך הטיל ארוך הטווח יכול להגיע עד לשטח האי גואם שבאוקיינוס השקט אשר נמצא בשליטת ארצות הברית.
מעט לאחר השיגור, ארבעה מטוסי קרב אמריקאיים מסוג F-16 וארבעה מטוסי F-15 של קוריאה הדרומית ערכו תרגיל תקיפה משותף שבו אחד מכלי הטיס ירו שתי פצצות משולבות. התרגיל נועד להדגיש את יכולותן של בעלות הברית לפגוע במדויק במטרות.
כאמור, משרד ראש ממשלת יפן פרסם התראה לתושבים באזורים הצפון-מזרחיים להתפנות מהבתים, התראה ראשונה מסוגה מזה חמש שנים.
"הפעולות של צפון קוריאה, כולל שיגורי הטילים הבליסטיים החוזרים ונשנים שלה, מאיימת על השלום והביטחון של יפן, של האזור ושל כל הקהילה הבינלאומית, ומציבה אתגר רציני לעולם", אמר דובר הממשלה היפנית.
השיגור הוא הניסוי הנשק החמישי של המדינה בעשרת הימים האחרונים, במה שנראה כתגובה לתרגילים צבאיים שמתבצעים בין השכנה מדרום וארצות הברית. יתרה מכך, מדובר בניסוי הפרובוקטיבי ביותר של פיונגיאנג מתחילת השנה - שמאז היא שיגרה כ-40 טילים ב-20 ניסויים שונים.
קוריאה הצפונית רואה בתרגילים של קוריאה הדרומית וושינגטון כסימן לפלישה קרבה, בעוד שהמנהיג קים ג'ונג און מסרב לחזור לשולחן המשא ומתן בנושא ארסנל הנשק הגרעיני שהמדינה מפתחת.
ארה"ב גינתה בחריפות את "ההחלטה המסוכנת והפזיזה" של קוריאה הצפונית לשגר את הטיל ארוך הטווח. "ארה"ב תמשיך במאמציה להגביל את היכולת לקדם את תוכניות הטילים הבליסטיים והנשק להשמדה המונית האסורים, לצד בעלות הברית והשותפים מהאו"ם".
נשיא קוריאה הדרומית אמר כי "הפרובוקציות הגרעיניות והפזיזות" של השכנה מצפון יעמדו בפני תגובה חמורה מצד המדינה והקהילה הבינלאומית. צבאו הזהיר בנפרד כי שיגורי הטילים החוזרים ונשנים יעמיקו את בידודה הבינלאומי של פיונגיאנג ויניעו את סיאול וושינגטון לחזק את יכולות ההרתעה שלהן.