שומרי סף ברשת החברתית, עיתונאים, בוטים, פרשנים ואפילו פקידי ממשל (כולל הנשיא האוקראיני וולודימיר זלנסקי) זועמים על אילון מאסק אשר צייץ מוקדם יותר אמש (ב') ציוץ בו ביקש לנסות ולהגיע להסדר של שלום ולפתרון הסכסוך בין רוסיה ואוקראינה.
מאסק הציע כי רוסיה ואוקראינה יפתרו את הסכסוך ביניהם בצורה של שלום ועודד את עוקביו להצביע לגבי האם הם חושבים שזה רעיון טוב או לא.
מאסק הציע הצבעה מחדש על הבחירות במחוזים המזרחיים של אוקראינה אשר פוטין הכריז עליהם בשבוע שעבר כחלק מרוסיה.
ועל כך שאוקראינה תישאר נייטרלית לגבי חברות עתידית בנאט"ו.
"זו קרוב לודאי תהיה התוצאה הסופית ממילא – רק שאלה של כמה ימותו לפני כן", כתב.
מאסק המשיך ואמר כי התנאים להפסקת אש והסכם שלום יהיו ככל הנראה כאלה ולא משנה כמה זה עלול להרגיז אנשים המוכנים לגבות את אוקראינה בכל מחיר.
כאמור מאסק הוסיף "זה תלוי רק בכמה ימותו לפני".
מספר שעות לאחר שהסקר התפרסם, 40% השיבו 'כן', ו-60% השיבו 'לא' – ומאסק עצמו טען כי הרבה בוטים הצביעו.
שגריר אוקראינה לגרמניה המשיך בהתנהלותו משולחת הרסן באומרו "לך תז%# זו תגובתי המאוד דיפלומטית אליך".
הסקר וההצעה לשלום אוקראיני-רוסי אפילו תפסו את תשומת ליבו של נשיא אוקראינה.
וולודימיר זלנסקי צייץ עם סקר משל עצמו אשר בצורה מוזרה מיסגר את כל הנושא כתחרות 'מי פופולרי יותר' כאשר שאל את ששת מיליון עוקביו האם הם מעדיפים מאסק שתומך באוקראינה או את מאסק שתומך ברוסיה. כמובן שהציוץ המקורי של מאסק כלל לא הביע תמיכה ברוסיה – אלא פשוט תבע שלום. אך זלנסקי מעדיף למסגר את הדברים כמובן אחרת.
במקביל נראה כי זלנסקי שכח מי סידר לו אינטרנט של סטארלינק בשעת הצורך.
מאסק השיב "אתה מניח שאני מעוניין להיות פופולרי. לא אכפת לי. כן אכפת לי שמיליונים עלולים למות לחינם עבור תוצאה שממילא תתרחש בסופו של דבר".
מאסק, שלא נרתע, הציע סקר נוסף, שהדגיש את השאלה הקשה של התוצאות הדמוקרטיות הפרו-רוסיות בדונבאס, הוא גם הצמיד ציוץ המדגיש את האופי של 'משחק סכום אפס' הנוצר מהמשך ההסלמה שרק תביא לכמויות "הרסניות" של מוות.
"בואו נבדוק מהו הרצון של האנשים שחיים בדונבאס ובחצי האי קרים – וניתן להם להחליט אם הם חלק מרוסיה או מאוקראינה". אמר
באופן טבעי, גם זה הביא למפולת שנאה ותגובות שבעצם האשימו את איש העסקים המיליארדר בכך שהוא איכשהו פרו-קרמלין.
בלומברג ציין כי הציוצים של מאסק "מושכים את זעמם של האוקראינים" על כך שהציע פתרון מוסכם שיכלול ויתור על קרים לתמיד, ועל כך שהציע לאזרחים באזורים כבושים "להחליט אם הם רוצים לחיות ברוסיה או באוקראינה", על פי הדיווח.
רק ערב קודם לכן, העיתונאי מייקל טרייסי הצביע על הדברים הבאים...
"התקשורת צריכה לעשות עבודה הרבה יותר טובה ולהסביר לאמריקאים שהסיבה שהם נמצאים בסיכון גרעיני מוגבר כרגע היא משום שממשלת ארה"ב **בחרה ביודעין להעמיד אותם בסיכון גרעיני מוגבר**", אמר טרייסי.
"קנאים אידיאולוגיים תומכי מלחמה הטילו עליהם בכוונה את הסיכון הזה".