אף על פי שהוריקן הרסני קרע את קהילתו ימים ספורים קודם לכן, שום דבר לא ימנע מהרב יצחק מינקוביץ' מנהל בית החב"ד המקומי לקיים את התפילה בערב הקדוש ביותר בלוח השנה היהודי. ברחבי דרום-מערב פלורידה שנהרסה על ידי הוריקן איאן בני הקהילה היהודית מתכוננים במרץ לקיים את תפילות יום כיפור, לצום, לבקש סליחה, ולבקש לתקן את העוולות שביצעו במהלך השנה.
בתוך כך, בשל אילוצים בטיחותיים, חלק מהקהילות (בעיקר הרפורמיות) דילגו על נוכחות בתפילת "קול נדרי" החשובה מחשש שיהיה מסוכן מדי לנוע עם הפסולת שנערמה בכבישים ובשל העובדה שרמזורי הרכבים כבויים דבר שעלול לסכן את חיי הולכי הרגל.
בבית החב"ד של הרב מינקוביץ' בפורט מאיירס, חברי הקהילה תכננו ארוחת ערב קהילתית לפני שהצום ייכנס עם השקיעה של יום שלישי.
אך כמה מבנים במתחם הקהילה ששטחו 20 דונמים הוצפו, למרות זאת דווקא הבניין הראשי, שבו 50 אנשים בערך מצאו מחסה במהלך ההוריקן, יצא ללא פגיעה בשל מיקומו הגבוה.
החשמל במקום חזר לפעול רק שלשום בערב, ועד אז הקמפוס הפך למעין מרכז קהילתי, עם משאיות אוכל, ומזווה הפתוח לכל.
במקביל, במגרש החניה הוקם אוהל גדול שבו יכלו חברי בית הכנסת - או כל אחד מהקהילה - לעצור לארוחה - "הדבר החשוב ביותר שיש לנו הוא לשמח את אלוהים", אמר הרב מינקוביץ', "אם אלוהים מאושר, הכל מסתדר".
(הרב, תצלום AP)
במקום אחר בעיר, בטמפל בית-אל הרפורמי, תוכננה תפילה שתתקיים ביום רביעי לאחר שהחשמל הוחזר לבניין הקהילה שהתמלא פסולת.
על פי הדיווחים נראה כי חלק מ-250 המשפחות בקהילה אף איבדו את בתיהם - "אנשים מרוסקים וזקוקים למשאבים ולאספקה, אבל גם לקהילה ולתקווה", אמרה הרבה הרפורמית של הקהילה.
במקום אחר, החזן והרב הקונסרבטיבי לורנס דרמר ואשתו, רובין - החליטו שלא לקיים את תפילת קול נדרי ביום שלישי בערב בבית הכנסת, "מרכז החיים שלום", מחשש לביטחונם של בני קהילתם - "לא רצינו לעודד אף אחד לצאת אחרי רדת החשיכה. הכבישים מסוכנים ובאזורים מסוימים עדיין יש עוצר", אמר דרמר, שמוביל את הקהילה, שמקבלת בברכה חברים מכל הרקעים היהודיים.
באזור פורט מאיירס מתגוררים כ-7,500 יהודים, ובאזור נאפלס יותר מ-7,500 נוספים - כך על פי הערכות שפורסמו בספר השנה היהודי האמריקאי לשנת 2020.
בהשוואה לחלקים אחרים של המדינה (מיאמי לדוגמה), הקהילה היהודית בדרום מערב פלורידה היא חדשה יחסית, כאשר הקהילה הוותיקה ביותר, טמפל בית אל, הוקמה רק בשנת 1954.
במקום לגרום למאורעות הקשים לפקפק באמונותם הדתית, הסערה האכזרית חידשה את אמונתם של רבים מבני הקהילה.
"יום הכיפורים מעיד על שבריריות החיים. וראינו עם איאן עד כמה החיים מסוכנים, משמעותו של יום הכיפורים, התחדשות וחיבור לאלוהים, תהיה עמוקה יותר, לא תפחת", אמרה אשתו של הרב דרמר.