נשים באריזונה שוב יכולות לעבור הפלה, לפחות לעת עתה, לאחר שבית המשפט לערעורים הפך החלטה של בית משפט נמוך יותר וקבע כי בשלב זה לא יתאפשר לאכוף את החוק האוסר על הפלות.
מפגינים נגד ביטול פסיקת רו נגד וייד, מוקדם יותר השנה בפיניקס (צילום: Getty Images)
שלושת השופטים בבית המשפט לערעורים קיבלו את טענת הורות מתוכננת לפיה יש להמתין עם אכיפת החוק עד שהנושא יוסדר באופן סופי ע"י בתי המשפט.
כזכור, לפני כשבועיים נקבע שהמדינה יכולה לאכוף את החוק שאושר עוד לפני שאריזונה הצטרפה לארצות הברית כמדינה ה-48 בשנת 1912. בפועל, במשך שנים רבות החוק נחסם ע"י צו מניעה בזכות פסיקת רו נגד וייד המפורסמת - אותה פסיקה שבית המשפט העליון של ארצות הברית הפך ב-24 ביוני.
ביטול התקדים גרם לכך שכל מדינה יכולה לקבוע את חוקי ההפלות באופן עצמאי, ובכך נסללה הדרך לביטול צו המניעה ע"י אריזונה.
ההחלטה לבטל את צו המניעה התקבלה ע"י השופטת קלי ג'ונסון מבית המשפט העליון של מחוז פימה, כחודש לאחר שהתקיים דיון בנושא. אותה שופטת הייתה זו שקבעה שהערעור ככל הנראה לא יתקבל, ועל כן ניתן לאכוף את החוק באופן מיידי.
מארק ברנוביץ', התובע הכללי של אריזונה (צילום: AP)
במסגרת החוק, נאסר על נשים לעבור הפלות באף שלב של ההריון, מלבד מקרים שבהם קיימת סכנה ממשית לחייה של האישה. מי שיזם את המהלך (כלומר, אכיפת החוק הישן) הוא מארק ברנוביץ', התובע הכללי של אריזונה אשר מוקדם יותר השנה התמודד על מועמדות המפלגה הרפובליקנית בבחירות לסנאט.
לו היה נכנס לתוקף, החוק היה מכריח נשים באריזונה אשר יהיו מעוניינות לעבור הפלה לנדוד למדינות השכנות כגון קליפורניה. כאמור, בסופו של דבר הוחלט להמתין עם אכיפת החוק עד שהנושא יוסדר.
מאז החלטת בית המשפט העליון של ארצות הברית לבטל את פסיקת רו נגד וייד ביוני האחרון, לא פחות מ-12 מדינות אסרו על הפלות, וכמובן שכולן נמצאות בשליטה של המפלגה הרפובליקנית.