הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מוזיאון השואה בלוס אנג'לס תחת מתקפה לאחר שהזמין את קניה ווסט לביקור
המטרה הייתה להסביר "כיצד מילים יכולות לעורר אלימות ורצח עם", אך לאחר שהראפר סירב להזמנה בפומבי - רבים כתבו איומים ודברי שנאה נגד היהודים

מוזיאון השואה בלוס אנג'לס הפך למטרה להתקפות אנטישמיות לאחר שקניה ווסט דחה את ההזמנה לסיור פרטי.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

המוזיאון פרסם את ההזמנה לווסט, המכונה Ye, בפוסט באינסטגרם מה-11 בספטמבר, זאת בעקבות ההערות האחרונות של הראפר על הקהילה היהודית. 

"למילים יש חשיבות ויש להם השלכות, יה", נכתב. "אנחנו קוראים לך לבוא לבקר אותנו במוזיאון השואה בלוס אנג'לס כדי להבין כיצד מילים יכולות לעורר אלימות מחרידה ורצח עם. השואה התחילה רק במילים, שהולידו למרבה הצער סטריאוטיפים גזעניים ודעתיים והאשמות אחרות שהובילו לרצח של שישה מיליון יהודים".

ארבעה ימים לאחר מכן, ווסט דחה בפומבי את ההזמנה, ואמר כי הורות מתוכננת "היא מוזיאון השואה שלנו (של אנשים שחורים)".

המוזיאון טוען כי מאז הוא "קיבל כמות עצומה של הודעות ותגובות ברשתות החברתיות… חלקן מלאות בשנאה, איומים וקללות".

"אחרים נפגעו, וייחלו לשיח אחר", המשיכו הגורמים מהמוזיאון. "למי שמתמש בזה כפלטפורמה להמשיך ולהפיץ שנאה, יש לנו מסר עבורכם: לא תרתיעו אותנו מהשליחות שלנו לחלוק את לקחי השואה ולהנציח את הנרצחים, לחנך את כל מי שקשיב וילמד".

המוסד הזכיר גם כיצד לראפר יש קהל עוקבים עצום, עם 31.5 מיליון עוקבים רק בעמוד הטוויטר שלו, ועוד 18.3 מיליון באינסטגרם. המוזיאון ציין כי לווסט יש "פי שניים יותר עוקבים בטוויטר מהמספר הכולל של יהודים על פני כדור הארץ".

"אתה, וכל מי שקורא את זה, יכולים לעשות את ההבדל. אתה יכול לבחור להצטרף אלינו בבניית גשרים במקום להרוס אותם", כתבו. 

 

 

הדברים מגיעים בהמשך לסערה הנמשכת כבר שבועיים לאחר שהראפר התחיל להתנפל על היהודים. בציוץ שפרסם והתחיל את המהומה הגדולה, הוא כתב:  "אני קצת ישנוני הלילה, אבל כשאני אתעורר אני הולך לצאת על היהודים. הדבר המצחיק הוא, שאני בעצם לא יכול להיות אנטישמי בגלל שאנשים שחורים הם בעצם יהודים".

הוא המשיך והאשים, ככל הנראה את היהודים, בכך "שניסו להשתעשע איתי וניסו להשחיר את כל מי שמתנגד לאג'נדה שלהם". ציוץ לאחר מכן, עם או בלי קשר לדברים הקודמים, ווסט שאל את עוקביו: "מי לדעתכם יצר את תרבות הביטול?".

מאז חברות רבות הפסיקו לעבור איתו, כולל אדידס, מגזין האופנה 'ווג', החברה בלסיאנגה והבנק ג'יי.פי מורגן. אך במקביל נראתה תמיכה בדבריו של ווסט ונצפו יותר ויותר הערות אנטישמיות, כמו שלט על גשר בכביש מהר באל.איי עליו נכתב: "קניה צודק לגבי היהודים", ועלונים אנטישמיים שחולקו בהוליווד ועוד. 

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE