"תשלום סכום חד פעמי זה יפצה את האוכלוסייה הנפגעת... ויתקן את ההפסדים הכלכליים וההזדמנויות שנגרעו מסן פרנציסקנים שחורים, באופן קולקטיבי, הן כתוצאה מהחלטות מכוונות והן מנזקים לא מכוונים שהונצחו על ידי מדיניות", אמרה הוועדה המייעצת לשילומים אפרו-אמריקאים בסן פרנסיסקו בטיוטת דו"ח שפורסמה בחודש שעבר. הוועדה גם הציעה למחוק את כל החובות הקשורים להלוואות חינוכיות, אישיות, כרטיסי אשראי ותשלומים למשקי בית שחורים. הפאנל בן 15 החברים הוקם על ידי העיר סן פרנסיסקו במאי 2021. במקביל, כוח משימה נפרד שהוקם על ידי בית המחוקקים של קליפורניה בוחן גם הוא את נושא השילומים.
בדו"ח של העירייה נכתב: "הפיצוי חייב להיות הולם, יעיל, מהיר וצריך להיות פרופורציונלי לחומרת ההפרות והנזק שנגרם".

הדו"ח מוסיף כי חברי הקהילה השחורה דורשים פיצויים "לא כדי לתקן את השעבוד" אלא כדי "לטפל במדיניות הציבורית שנוצרה במפורש כדי להכניע את השחורים בסן פרנסיסקו על ידי שמירה והרחבה של כוונת ומורשת העבדות".
הדו"ח מציין כי בעוד שגם קליפורניה וגם סן פרנסיסקו לא "אימצו באופן רשמי את מוסד העבדות", היבטים אחרים של הפרדה, כמו עליונות לבנה ו"דיכוי שיטתי" שנמצאים במערכת המשפט, "קודים חברתיים" ו"פעולות חוץ-משפטיות" נועדו להדיר שחורים.
כדי להיות זכאים בתחילה, על המועמדים להיות בני 18 ולהראות שהזדהו כשחורים או אפרו-אמריקאים במסמכים ציבוריים במשך 10 שנים לפחות.

על הזכאים גם להוכיח שהם עומדים בשניים מתוך שמונה תנאים נוספים - כולל העובדה שנולדו בסן פרנסיסקו או היגרו אליה בין 1940 ל-1996, והוכחת תושבות למשך 13 שנים לפחות, היותם צאצאים של מישהו שנכלא ב"מלחמה הכושלת בסמים", או היותם צאצאים של מישהו משועבד לפני 1865.
הוועדה תגיש את המלצותיה ביוני, ונשיא מועצת המפקחים, אהרון פסקין, אמר ל"סן פרנסיסקו כרוניקל" שהוא מקווה שהן יאושרו.
"יש כל כך הרבה מאמצים המביאים לדו"חות מדהימים אך שבסופו של דבר אוספים אבק על המדף", אמר פסקין.
"אנחנו לא יכולים לתת לזה להיות אחד מהם".
