אתר המדיה החברתית רדיט סגר עמוד בו לקחו חלק תומכים של בריאן קוהברגר, אשר נאשם ברצח ארבעת הסטודנטים מאוניברסיטת איידהו.
(צילום: AP)
קוהברגר בן ה-28 מואשם בארבעה סעיפי רצח בכוונה תחילה ובסעיף אחד של פריצה, בחשד כי הוא זה שדקר למוות את קיילי גונקאלבס ומדיסון מוגן בנות ה-21, וז'אנה קרנודל ובן זוגה איתן צ'אפין בני ה-20, אז בליל ה-13 בנובמבר.
מאז מעצרו ב-30 בדצמבר, התגבשה קבוצת מעריצים של הסטודנטים לתואר שני בקרימינולוגיה, ויצאו להגנתו בפלטפורמות השונות של המדיה החברתית, בעוד שלפחות אישה אחת הצהירה את אהבתה כלפיו.
לאחרונה, רדיט חסמה קבוצה בשם "Brynation" בגין הפרה חוזרת ונשנית של קוד ההתנהגות של הפלטפורמה - כך לפי ההודעה של האתר. עם זאת, ההצהרה לא סיפקה פרטים נוספים על האופן שבו הקוד, שאומרת שהמנהלים חייבים לשמור על מדיניות התוכן של החברה ולעקוב אחר כללים אחרים, הופר.
גם בפייסבוק צצו להן כמה קבוצות אשר קוראות לצדק עבור הנאשם ברצח. אחת מהן, ששמה היא "צדק עבור בריאן קוהברגר", נותרה פעילה ומונה בינתיים יותר מ-3,500 חברים.
בתיאור הקבוצה נכתב: "זה עוסק בשאלה אם אתה יכול להוכיח שאתה חף מפשע או לא. אם אתה לא יכול, אז אתה נחשב אשם. וזה התהפך: עכשיו זה אשם עד שהוכח שאתה חף מפשע", שזהו ציטוט של רונלד ג'ונס, גבר שהורשע בטעות ונידון למוות בגין אונס ורצח של אישה.
סקוט בון, קרימינולוג ומחבר הספר 'למה אנחנו אוהבים רוצחים סדרתיים', אמר לחדשות שיש "ספקטרום" בכל הנוגע לאנשים אשר מוקסמים מרוצחים. "מצד אחד יש סקרנות בריאה, אבל מהצד השני, זה יכול להפוך לאובססיה", אמר.
"זו היא לא תופעה חדשה, היו מקרים. כמו ריצ'רד רמירז, ה-Night Stalker משנות ה-80, שהתחתן עם אחת מהגרופיות שלו. וכמובן צ'ארלס מנסון ולטד באנדי", הוסיף בון, ואמר כי הוא מאמין שחלק מאותם מעריצים מחפשים את "15 דקות התהילה שלהם בכך שהם מובהלים לחקירה".
אחרים עוקבים בגלל "חוסר בהערכה עצמית, או חוסר רגשי, שבו הם מרגישים שהם יכולים למלא את החור הזה על ידי התרועעות שלילית עם סוגים אלה של אנשים", אמר.