ניו זילנד היא מדינת איים בדרום-מערב האוקיינוס השקט המורכבת משני איים גדולים הנקראים האי הצפוני והאי הדרומי, המופרדים על ידי מצר קוק, וכן מספר איים קטנים יותר. ניו זילנד ידועה כאי מבודד – היא רחוקה כ-2,000 קילומטרים מאוסטרליה וביניהן חוצץ ים טסמן. שכנותיה הקרובות ביותר מצפון הן קלדוניה החדשה, פיג'י וטונגה.
בניו זילנד חיים כארבעה מיליון תושבים על שטח של 268,680 קמ"ר. שפתה הרשמית בפועל היא אנגלית. המתיישבים הראשונים בה היו המאורים, אנשים ממוצא פולינזי כהה-עור.
בירת ניו זילנד היא ולינגטון, והעיר הגדולה ביותר היא אוקלנד עם כ-1.3 מיליון תושבים.
ניו זילנד חברה בחבר העמים הבריטי ובממלכות חבר העמים הבריטי ומבחינה רשמית ראש המדינה הוא מלך ניו זילנד, המיוצג בידי המושל הכללי.
האי הדרומי הוא הגדול ביותר, הוא חצוי לאורכו על ידי האלפים הדרומיים בהם נמצאות הפסגה הגבוהה בניו זילנד, הר קוק (3,754 מטר) ו-18 פסגות נוספות מעל לגובה של 3,000 מטר.
האי הצפוני הוא הררי פחות אך מאפיינים אותו אזורי פעילות געשית. ההר הגבוה ביותר באי הצפוני, רואפהו, התפרץ בפעם האחרונה ב-2007.
ניו זילנד ידועה בנופיה ובתופעות הטבע המאפיינות אותה, והפכה אבן שואבת למיליוני תיירים בשנה. ניו זילנד משלבת מגוון רחב של נופים טבעיים: יערות גשם, קרחונים, שלג, חופים זהובים, מעיינות חמים, דיונות חול ועוד. נופיה שימשו תפאורה לסדרת סרטי הקולנוע שר הטבעות, שמשכו אליה תשומת לב בכל העולם.
בניו זילנד 14 פארקים לאומיים ושמורות טבע, המכסים יחדיו כמעט שליש משטחה של המדינה. מהפופולריים שבהם הם הפיורדלנד, אבל טסמן וטונגרירו.
אמנם ביחס לאוסטרליה ניו זילנד נראית כמדינה זעירה, אבל אל תתנו לשני האיים הארוכים והצרים המרכיבים את המדינה לתעתע בכם: לניו זילנד יש את קו החוף התשיעי באורכו בעולם ואפשר בהחלט לבזבז שעות רבות של נהיגה בניסיון להגיע מאטרקציה אחת לשנייה.
האתרים היפים ביותר בניו זילנד (ויש הרבה כאלה!) נמצאים במרחק רב זה מזה, וגם אל אלה הנראים קרובים על המפה מוביל פעמים רבות כביש הררי צר ומתפתל שהנהיגה בו איטית. הפתרון המתבקש הוא לא לנסות לדחוס הכל לטיול אחד.
כשאתם מתכננים את הטיול, אל תשכחו להשאיר די זמן לעצירות מרובות להתפעלות מהנוף – אחרי הכל, הנופים בניו זילנד נחשבים מהיפים בעולם. אז אל תמהרו, אל תנסו לסמן V על יותר מדי מטרות וזכרו– אתם בניו זילנד, אפשר (ואפילו רצוי) להוריד הילוך.
מזג אוויר
יורד גשם? חכו כמה שעות
בניו זילנד נהוג לומר שבמקום ארבע עונות בשנה, יש כאן ארבע עונות ביום אחד. ואכן, בשונה ממקומות אחרים שבהם טיילתם, בניו זילנד מזג האוויר משתנה תדיר, לעיתים לא רק כל יום, אלא גם כמה פעמים ביום, לאורך כל השנה.
באופן כללי, ניתן לומר שהטמפרטורות נעימות במשך כל השנה, כשבקיץ חם בכ-10 מעלות יותר מאשר החורף. אבל לא חשוב איזה מזג אוויר ישרור במהלך הטיול שלכם, יש אומרים שהנופים המקומיים יפים אפילו יותר בימים ערפיליים או כשמטחי הגשם מצטרפים לזרימת המים בנהרות ובמפלים. ובכל מקרה, גם אם גשום, חכו כמה שעות ורוב הסיכויים שהשמיים יתבהרו.
באופן רשמי, עונת הקיץ נמשכת מדצמבר עד פברואר, והחורף – מיוני עד אוגוסט. האקלים הרגיל במדינה הוא נוח, ולעיתים נדירות חורג מ-30 מעלות צלזיוס כלפי מעלה או מ-0 מעלות כלפי מטה. בבירה ולינגטון נעה הטמפרטורה הממוצעת בין 6 ל-20 מעלות. כמות המשקעים רבה, ונעה ברוב האזורים בין 600 ל-1,800 מ"מ בשנה. באזורים מסוימים, בעיקר בחוף המערבי של האי הדרומי, מגיעה כמות המשקעים אף ל-12,000 מ"מ בשנה.
העיר הגדולה, אוקלנד
נסיעה ונהיגה
לפני הכל, חשוב לדעת שבניו זילנד נוהגים בצד שמאל, אז אם אתם לא בריטים, אוסטרלים או קפריסאים, תהיו זקוקים לזמן הסתגלות. כדי לעזור למתקשים, בחלק מהצמתים יש שילוט המזכיר באיזה צד של הדרך צריך לנהוג.
כלל נוח לזכור איפה אתם צריכים להיות על הכביש: הנהג אמור להיות קרוב לקו ההפרדה במרכז הכביש, אם אתם מגלים שהנוסע נמצא בין הנהג לקו ההפרדה, סימן שצריך להיכנס לפוקוס ולמהר להתארגן מחדש…
על פי חוק צריך לחגור חגורת בטיחות, חובה להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי, וכמובן שאסור לשתות ולנהוג (ממש לא כדאי לכם לבדוק את נדיבותם של השוטרים המקומיים בעניין הזה).
גם התמרורים דורשים הסתגלות מסוימת. למשל, במקרה של גשר צר עם נתיב אחד, תמרור של חץ גדול בכיוון הנסיעה שלכם לצד חץ קטן בכיוון ההפוך מסמן שזכות הקדימה שלכם, תמרור הפוך (החץ הקטן הוא בכיוון הנסיעה שלכם) משמעו – תן זכות קדימה לרכב הבא ממול.
ועוד טיפ: בטבע הפראי והבלתי מופרע של ניו זילנד, בעיקר באי הדרומי, יש מעט מאוד יישובים, לכן חשוב למלא את מיכל הדלק בכל הזדמנות אפשרית ולהצטייד במכולות מקומיות בצידה לדרך, כי אין לדעת מתי תגיעו שוב לתחנת דלק או למינימרקט.
התחבורה הציבורית בניו זילנד נוחה מאוד, מגיעה ליעדי התיירות הפופולריים וזולה בהשוואה לשכירת רכב. Intercity, חברת האוטובוסים הגדולה בניו זילנד, מציעה פסים גמישים למטיילים התקפים לשנה ומאפשרים לעלות ולרדת בכל אחת מהתחנות שלאורך המסלול וכן את השייט במעבורת מהאי הצפוני לאי הדרומי. האוטובוסים של Intercity מיועדים לקהל מגוון ויש הנחות לבני 60 ומעלה.
בניו זילנד פועלות כמה חברות של אוטובוסים לתרמילאים שהאוטובוסים שלהם מקשרים בין מוקדי התיירות המרכזיים במדינה, כאשר אפשר לרדת מהאוטובוס בכל תחנה, לבלות כמה ימים במקום ולהמשיך הלאה.
ישנם כמה סוגים של פסים לנסיעה, החל מ-6 ימי נסיעה ועד ל-30, כשחלק מהפסים תקפים לשנה שלמה. הנהג יכול להזמין למטיילים גם מקומות לינה לאורך המסלול ואטרקציות במחיר מוזל. החברות הבולטות הן Kiwi Experience בעיקר לתרמילאים צעירים ולעתים קרובות רעשנים, ו-Stray שהקהל שלה מגוון יותר.
הנסיעה ברכבת פחות מקובלת משום שהרכבות לא מגיעות ליעדים קטנים או כאלה שנמצאים מחוץ למסלול. עם זאת, מומלץ בהחלט לשלב נסיעה ברכבת נופית בניו זילנד כחלק מהטיול. אחת מהנסיעות היפות ביותר בניו זילנד היא ברכבת Tranz Alpine שמקשרת בין גריימאות' לכרייסטצ'רץ' באי הדרומי וחולפת בנופים המדהימים של האלפים הדרומיים.
טיול בקרוואן הוא דרך פופולרית נוספת לטיול בניו זילנד, בעיקר בקרב משפחות. הקרוואנים מאפשרים גמישות מלאה וחיסכון בהוצאות על מקומות לינה ומסעדות. ברחבי המדינה פזורים מאות חניוני קרוואנים. בעונות השיא כדאי להזמין מקום מראש שכן החניונים נוטים להתמלא במהירות.
קמפינג מבודד
בעוד שבמקומות רבים בעולם מותר לעצור לקמפינג רק במקומות מוסדרים, בניו זילנד אפשר לעצור את הקראוון או להקים אוהל שלכם כמעט בכל מקום, פרט כמובן לשטחים פרטיים. אמנם לא תוכלו ליהנות מחיבור לחשמל או למים, אבל הנופים המדהימים שבהם תעבירו את הלילה והשקט המופלא שיקיף אתכם מכל עבר יותר ממפצים על כך. תארו לעצמכם לילה מתחת שמיים זרועים באינספור כוכבים בלב האלפים הדרומיים, כשמסביב אין נפש חיה, או לילה לצד מושבה של כלבי ים בחוף גילספי ותבינו אילו חוויות לינה מפעימות מחכות לכם בטיול.
אטרקציות וטרקים
למרבה הצער, המרחק והמחירים היקרים הופכים את ניו זילנד למדינה שמרבית המטיילים מגיעים אליה פעם בחיים. לכן, למרות הרצון לחסוך, יש חוויות ופעילויות שממש לא כדאי לוותר עליהן. כמה רעיונות:
- לשוט באבובים במערת התולעים הזוהרות.
- להכיר את התרבות המאורית בקאיקורה או ברוטרואה.
- לצפות בכוכבים באי הדרומי של ניו זילנד. טקפו והר קוק הם מאתרי הצפייה בכוכבים הטובים בעולם.
- להתרשם מהגייזרים ומהבריכות התרמליות המבעבעות ברוטרואה.
- לבקר בהוביטון, כפר ההוביטים ששימש כאתר הצילומים של סרטי "שר הטבעות" ו"ההוביט".
- לצפות בלווייתנים בקאיקורה.
- לטוס בהליקופטר מעל נופי האלפים הדרומיים ולנחות בקרחון פוקס או קרחון פרנץ יוזף.
- לטעום יין במרלבורו.
- קווינסטאון היא בירת הספורט האתגרי של ניו זילנד. כאן תוכלו להתנסות בעשרות פעילויות אתגר שונות ומשונות: קפיצת בנג'י, רפטינג, זורבינג, שייט בסירות סילון, מצנחי רחיפה ועוד ועוד.
- בניו זילנד נמצאים כמה ממסלולי הטרקים היפים בעולם, וכדאי לעשות לפחות טרק אחד במהלך הטיול. אם אתם יכולים להקדיש רק יום אחד לטרק, אל תוותרו על טונגרירו קרוסינג באי הצפוני. ממניעים של שמירת טבע, מספר המטיילים במסלולי ההליכה הפופולריים מוגבל. יש להירשם לטרק זמן רב מראש (חודשים ולעתים אף שנה) באתר ה-DOC (מחלקת השימור).
הטרקים המפורסמים ביותר:
Tongariro Northern Circuit
זהו מסלול מעגלי בלב הארץ הגעשית של הפארק הלאומי טונגרירו, המתפתל בין פסגות הרי געש– חלקם רדומים וחלקם פעילים – ונוף אלפיני. שיא המסלול הוא שני אגמים בצבעי טורקיז משגע שגווניהם המיוחדים נובעים מהקרקע העשירה במינרלים.
מרחק: 43.1 ק"מ, משך: 3-4 ימים.
עונה ומזג אוויר: מומלץ לצאת למסלול בין 25 באוקטובר ל-30 באפריל. חשוב מאוד לבדוק את מזג האוויר בסמוך ליציאה – הטרק מגיע לגובה יחסית גבוה ומדובר בסביבה עם מזג אוויר אלפיני בו השינוי בין רגוע לסוער יכול להיות מהיר מאוד ואף מסוכן.
המלצות נוספות:
אם אתם לחוצים בזמן, אפשר לקצר את הטרק ליום אחד הכולל ביקור באגמים. המסלול נקרא Tongariro Alpine Crossing ואורכו כ-19.4 ק"מ. באופציה זו חייבים לקחת לפחות לכיוון אחד חברה הסעות, כיוון שזהו שלא מדובר במסלול מעגלי. מומלץ לצאת מ- Ketetahi Road ולהתכונן ליום ארוך של הליכה ממושכת הכוללת טיפוס מתמשך עד למחצית הדרך בערך ולאחריו ירידה– שזה לא פחות קשה.
Lake Waikaremoana
באזור המזרחי שבאי הצפוני מתחבא לו אגם ענק וכחול בין הרים וגבעות. המסלול מקיף את האגם ומרביתו בתוך יער שופע צמחייה וציפורים. בדרך תוכלו ליהנות ממפלים ונקודות נסתרות, אך חשוב לשים לב שהמסלול אינו מעגלי.
מרחק: 46 ק"מ, משך: 3-4 ימים.
עונה ומזג אוויר: כל השנה. מומלץ לבדוק מזג אוויר לפני היציאה לטרק, אך האזור נוח יחסית לניו זילנד. חודשי הקיץ והסתיו הם האופטימליים לטרק זה.
המלצות נוספות: מי שרוצה ליהנות מהאגם בלי לעשות את המסלול המלא יכול לעלות לנקודת תצפית Lou's Lookout. כמובן שזה לא כמו הדבר האמיתי, אך למי שלא מעוניין בכל הטרק זאת בהחלט אופציה טובה כיוון שמדובר ב-40 דקות הלוך-חזור בלבד.
Whanganui Journey
הנהר הארוך ביותר בניו זילנד, הלא הוא נהר ה- Whanganui, הוא גם אזרח חוקי במדינה– בשנת 2017 הממשלה העניקה לנהר זכויות השוות לאדם מהשורה, ובין היתר משמעות הדבר היא שאסור לפגוע בו כמו שאסור לפגוע באדם.
הטרק הזה הוא משהו מיוחד – הוא כל כולו על פני הנהר ולא הולכים ברגל כלל. כל המסלול מתנהל בשיט בקאנו גדול בו ניתן לאחסן את הציוד האישי בחביות עמידות למים. האווירה על פני המים היא של סביבה פרהיסטורית עם יער ירוק מסביב ועם ההפתעות שמחכות מעבר לכל פיתול של הנהר. בתום כל יום של חתירה ניתן להחנות את הקאנו על הגדה ולישון בבקתה באמצע הטבע.
מרחק: 87-145 ק"מ, משך: 3-5 ימים.
עונה ומזג אוויר: מומלץ לצאת לטרק בין 30 באוקטובר ל-30 באפריל. יש לבדוק את מזג האוויר (לחתור בגשם זאת חוויה לא נעימה) ולוודא את קצב זרימת המים בימים הרלוונטיים באמצעות מרכז ה-DOC במקום.
המלצות נוספות: המסלול הקצר מספיק כדי ליהנות מהטרק עצמו ולא חייבים להאריך את החוויה אם אתם לא חובבי הז'אנר. מי שלא רוצה לחתור יכול לשכור סירות מהירות ואפילו ספינת קיטור שעושות את דרכן במעלה הנהר.
Abel Tasman Coast Track
מפרצים של חול זהוב, ים כחול והרבה ירוק מסביב. בצפון האי הדרומי נמצא הפארק הלאומי אייבל טזמן וזהו אחד מאזורי החוף היפים ביותר בניו זילנד.
יש הרבה דרכים לטייל בו: ברגל, בקיאק או בסירת מנוע – אתם תבחרו. מה שבטוח הוא שבכל בוקר תעוררו לגן עדן קטן.
מרחק: 60 ק"מ, משך: 3-5 ימים.
עונה ומזג אוויר: העונה המומלצת היא החל ב-1 באוקטובר עד 30 באפריל. מזג האוויר בפארק מאוד נוח ושימשי, אך מומלץ לבדוק את זמני הגאות והשפל לפני היציאה מכיוון שהמסלול עובר בכמה נקודות אותן ניתן לחצות רק בזמני שפל. כמובן שיש דרך עקיפה אך היא ארוכה יותר.
המלצות נוספות: למי שרוצה לחסוך קצת בכסף וזמן ניתן לעשות את הטרק ביום אחד אשר מספק את רוב השיאים. נקודת התחלה היא ב- Bark Bay (ההגעה אליו היא בסירה) ומשם הליכה עד Marahau, היכן שהרכב ממתין. אורך המסלול כ-21 ק"מ והוא לא כולל עליות וירידות חדות ורבות מדי אך חשוב לזכור שהוא ארוך למדי – 21 ק"מ ביום זה מרחק לא מבוטל.
Heaphy Track
טרק בתוך יערות סבוכים והרים מרשימים – המסלול עובר באזור פראי לחלוטין וריק מאדם. ייחודו בכך שהוא מתחיל ביערות ירוקים אך סופו בים הטזמני, בחוף המערבי של האי הדרומי.
במהלך המסלול אתם תזכו ליהנות מהנוף הירוק ולראות כיצד הוא משתנה אט אט לנוף המאפיין אזורי חוף – החוויה של להתחיל בהליכה בתוך יערות ולסיים על גבי חולות זהובים היא משהו שלא נתקלים בו בדרך כלל.
מרחק: 78.4 ק"מ, משך: 4-6 ימים (או 2-3 ימים אם חוצים אותו באופניים).
עונה ומזג אוויר: העונה המומלצת היא החל ב-1 באוקטובר עד 30 באפריל. כדאי לבדוק את מזג האוויר לפני היציאה מכיוון שהטרק עובר בין אזורים בעלי אקלים שונה. בנוסף, בשלב בו המסלול מצטרף לחוף יש לוודא את זמני הגאות והשפל.
Paparoa Track and Pike29 Memorial Track
החבר הצעיר ביותר ברשימה! המסלול הצטרף לרשימה רק ב-2019 והקיץ של 2019-2020 היה הקיץ הראשון שבו הוא נחנך כטרק בעשירייה הגדולה.
המסלול נמצא בחוף המערבי באי הדרומי ועובר ברכסי ההרים הצמודים לחוף, בתוך יערות ירוקים, שם ניתן גם לצפות בהרבה ציפורים. בנוסף, המסלול מציע תצפית מיוחדת במינה על החוף המערבי, נהרות ומפלים מרהיבים.
מרחק: 55 ק"מ, משך: 3 ימים (או יומיים אם חוצים אותו באופניים).
עונה ומזג אוויר: הטרק ייפתח ב-1 בדצמבר ויהיה פתוח עד 30 באפריל. מזג האוויר בחוף המערבי יכול להיות מאוד גשום ולכן עדיף לטייל בחודשי הקיץ.
המלצות נוספות: התקיימה תחרות לבחירת המסלול שיחתום את העשירייה והוא נבחר בקפידה מבין שפע מסלולים מרשימים אחרים. בהחלט הזדמנות לעשות אותו כבר בזמן הקרוב ולהיות בין הראשונים שמגלים על מה כל הרעש.
Kepler Track
מדובר באחד משלושת הטרקים הגדולים שנמצאים בפארק הלאומי פיורדלנד. המסלול מתקדם במעלה רכסי ההרים הקרובים לאגם טה-אנאו וכשתגיעו למעלה יתגלו בפניכם הנופים מדהימים של האגם ושל כל הפארק הלאומי פיורדלנד.
המסלול מעגלי ומתוחזק בצורה גבוהה והשבילים נוחים להליכה. למעשה, מדובר באחד מהטרקים הפופולריים ביותר בניו זילנד.
בנוסף, סיכויים גבוהים שתראו במסלול את ציפור הקיה – התוכי האלפיני היחיד בעולם, אשר נמצא רק באי הדרומי בניו זילנד. הקיה ידועה כאחת הציפורים החכמות בעולם, אז בלי חוכמות.
מרחק: 60 ק"מ, משך: 3-4 ימים.
עונה ומזג אוויר: ניתן לעשות את המסלול החל מה-29 באוקטובר עד 30 באפריל. מכיוון שמדובר בפארק הלאומי פיורלנד הסיכוי לגשם גבוה מאוד (מתוך 365 ימים, 200 ימים בשנה הם גשומים…. אנחנו לא חזקים באחוזים, אבל זה בהחלט לא משאיר יותר מדי ימים ללא משקעים).
לכן, חשוב מאוד לבדוק את מזג האוויר בסמוך ליציאה לדרך ולקחת ציוד מתאים. שימו לב שישנו אזור אלפיני בטרק בו יכולות להיות רוחות חזקות מאוד, גשם שוטף וטמפרטורות נמוכות. אל חשש – בכל בקתה יש תחזית שמתעדכנת מדי בוקר.
המלצות נוספות: ניתן לקצר את המסלול בחלקים שהם פחות מרשימים בטרק בשתי דרכים: ניתן לקחת הסעה מ- Rainbow Reach, אליו מגיעים במהלך היום האחרון, ולקצר כ-9.5 ק"מ מהטרק. ההסעה תחזיר אתכם לנקודת ההתחלה. או שכדי לקצר את היום הראשון ניתן לקחת מטה-אנאו סירה אל Brod Bay שתקצר את המסלול ב-6 ק"מ.
Routeburn Track
המסלול נחשב לטרק השני היפה ביותר בניו זילנד (אם כי יש כמובן מי שיחלקו על כך ויגידו שהוא במקום הראשון) ועובר בשני פארקים לאומיים מדהימים – פיורדלנד והר אספירינג.
לאורך המסלול תעברו בטבע עוצר נשימה מעל האלפים הדרומיים, עמקים רחבי ידיים, נהרות ענקיים, אגמים כחולים ומפלים אדירים. זוהי ניו זילנד בשיאה! מסלול זה הוא לטעמנו סוג של "המלצת חובה" לכל מטייל שפוקד את ניו זילנד ורוצה לראות את יופיה האמיתי.
מרחק: 33 ק"מ, משך: 2-4 ימים.
עונה ומזג אוויר: המסלול פתוח בין 29 באוקטובר ועד 30 באפריל. מכיוון שמדובר בפארק הלאומי פיורלנד הסיכוי לגשם גבוה מאוד (מתוך 365 ימים, כ-200 ימים בשנה הם גשומים). ניתן כמובן לצאת אל המסלול גם במזג אוויר גשום, אך משמעות הדבר שערפל עשוי להסתיר את הנופים ויש סכנת החלקה. משום כך חודשי הקיץ הם המומלצים ביותר.
המלצות נוספות: מטיבי לכת יכולים לעשות חלק מהטרק ביום אחד ולזכות בתצפית על עמק הוליפורד. התצפית הזו נחשבת לאחת הנקודות היפות ביותר בטרק כולו. יש לצאת מ- Routeburn Shelter שבאזור גלנורקי וללכת לכיוון הנקודה הגבוהה ביותר בטרק, אורך המסלול כ-24 ק"מ לא פשוטים ומומלץ לעשות זאת רק אם אתם בכושר טוב ומוכנים פיזית.
Milford Track
יש המכנים אותו הטרק היפה בעולם – ובצדק. מסלול זה לוקח אתכם ללב הפארק הלאומי פיורלנד למקומות שבהם האדם חסר חשיבות והטבע הוא השחקן הראשי. המסלול עובר בתוך עמקים השוכנים למרגלות הרים ענקיים, נהרות של מים כחולים מנצנצים ומעבר ההרים המפורסם בו הנוף לא נראה הגיוני מרוב יופי.
מרחק: 53.5 ק"מ, משך: 4 ימים.
עונה ומזג אוויר: המסלול פתוח באופן רשמי בין 29 באוקטובר ועד 30 באפריל. זהו האזור הגשום ביותר בניו זילנד ולכן אל תצפו ל-4 ימים של שמש במסלול, אלא אם יש יהיה לכם מזל נדיר ביותר. שימו לב כי אם מזג האוויר סוער מדי הטרק נסגר ועלולים להיות עיכובים.
המלצות נוספות: למרות שתהיו עייפים ומיוזעים לאחר ארבעת ימי הטרק, קחו את ההסעה המאוחרת יותר מהמזח ל- Te Anau Downs כדי ליהנות משיט בסאונד לסיום מלכותי של הטרק.
Rakiura Track
באי סטיוארט בו הציפורים שולטות והאדם הוא רק עובר אורח, ישנו מסלול מעגלי מעניין ויפה בשם ה- Rakiura Track. בדרך תעברו במפרצים מבודדים מאדם ותרגישו שאתם באמת (אבל באמת) בקצה העולם. תזכו לשמוע את שיר הציפורים בבוקר ואולי גם לראות את ציפור הקיווי בלילה אם יתמזל מזלכם. בנוסף, לאורך החופים חיים פינגווינים וכלבי ים אותם אתם עשויים לפגוש לאורך המסלול.
זהו טרק מיוחד, שהדגש העיקרי בו הוא ממלכת החי המיוחדת שבאי והשלווה הייחודית לו.
מרחק: 32 ק"מ, משך: 3 ימים.
עונה ומזג אוויר: כל השנה. צריך לזכור שההגעה לאי סטיוארט, בעיקר אם מגיעים במעבורת, מומלצת במזג אוויר טוב, ובשל מיקומו הדרומי מאוד והסמוך לקוטב חשוב לבדוק את מזג האוויר ולוודא שלא נחסמו דרכים או שהנהרות לא עלו על גדותיהם. אז אמנם המסלול פתוח רשמית כל השנה, אך אנחנו ממליצים לטייל בו בין האביב לסתיו.
המלצות נוספות: בתכלס לא הרבה מטיילים מגיעים לכאן, ולכן אם אתם אוהבים שקט ושלווה זה הטרק בשבילכם. אתם תרגישו על אי בודד כשרק הציפורים מארחות לכם חברה.