מועצת המפקחים של סן פרנסיסקו הצביעה ביום שלישי בעד ביטול הפקודה הקיימת - אשר אוסרת או מגבילה חוזי נסיעות ועסקים במדינות רפובליקניות אשר לטענת העיר הפלו לרעה חברים מקהילת הלהט"ב ופגעו בזכויות בסיסיות שונות.
(צילום: Shutterstock)
ההחלטה התקבלה ברוב של 7 מול 4 חברים, ובכך נקבע לבטל את הסעיף המכונה 12X, שעם אימוצו באוקטובר 2016 הוגבלו הנסיעות והעסקים עם שמונה מדינות. עד סוף שנת 2022, סן פרנסיסקו כבר הספיקה להחרים עוד 22 מדינות.
ראש העיר לונדון בריד צפויה בשבוע הבא לחתום על ההחלטה לביטול הסעיף, שלטענת המפקחים הייתה לה השפעה הפוכה מהכוונה המקורית.
העירייה הגיעה למסקנה כי "אף מדינה עם זכויות להט"ב מוגבלות, זכויות הצבעה או מדיניות הפלות אחרת, לא הושפעו מאיסור הנסיעה או העסקים ולא ראו זאת כמוטיבציה לבצע רפורמה בחוק שלהם". כמו כן, ביטול החרם יוביל להפחתה של 20% בעלויות ההתקשרות השנתיות של סן פרנסיסקו.
אחד מהמפקחים שהצביעו בעד הפסקת החרם הוא אהרון פסקין, שאמר: "הפקודה לא הניבה את התוצאות. ולמען האמת, כששאלנו את מנהל העיר אם זה הצליח, גילינו ההפך".
"לא רק שזה לא זירז את שינוי המדיניות הציבורית המפלה, אלא שזה עלה למשלמי המיסים של סן פרנסיסקו כסף נוסף על ידי הגבלת סביבת ההצעות שלה והעלאת העלויות של פרויקטים ציבוריים".
מפקח נוסף הוא רפאל מדלמן, חבר קהילת הלהט"ב, שגם כן ראה שחרם לא מועיל לאף אחד. הוא הסביר ששימוש בחוזים עירוניים כדי להילחם בהפרת זכויות - רק מעלה את עלות ניהול ממשלת סן פרנסיסקו. "זה לא השיג את המטרה שרצינו להשיג. זה הפך את הממשלה שלנו לפחות יעילה".
"האמנו שתיווצר קואליציה של ערים ומדינות שיביאו יחד להשלכות אמיתיות על מדינות שהעבירו את החוקים הנתעבים ומעוררי השנאה האלה. עם זאת, כפי שהתברר, הקואליציה הזאת מעולם לא נוצרה, וההשפעה הפוטנציאלית מעולם לא התממשה", נאמר.