העיר לוס אנג'לס עשויה להשתמש בקרוב באזרחים במקום בשטרים כדי לאכוף את חוקי התעבורה - כך על פי דו"ח של מחלקת התחבורה העירונית, שטוענת שבמקביל חייב לבצע שדרוג בתשתיות כדי לשפר את בטיחות הדרכים.
הרעיון עלה לאחר ההפגנות החריפות בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד ב-2020, שהובילו לדרישה להפסיק את מימון המשטרה בהיקף ארצי.
מאז, מועצת העיר אל.איי דחפה את הרעיון שאכיפת חוקי התנועה ייעשו על ידי מחלקת התחבורה - ולא על ידי המשטרה.
העיר שכרה חברה חיצונית כדי שתפיק דו"ח שיסלול את הדרך לשינוי - ושם נטען שהתוכנית לא יכולה להתקדם ללא השקעות משמעותיות בתשתיות שישפרו את רחובות העיר.
במה שהם מכנים "תשתית אכיפה עצמית", יש לבנות רחובות צרים יותר, שבילי אופניים ייעודיים ומעברי חצייה מסומנים באופן ברור יותר עבור הולכי הרגל.
אם השינויים הללו ברחובות יתממשו, הצורף במשטרה שתאכוף את החוקים יפחת. וכך, העיר תוכל להשתמש באזרחים לא חמושים כדי לאכוף "הפרות תנועה הקשורות לבטיחות" כמו מהירות מופרזת - בדיוק כמו בברקלי, אוקלנד ופילדלפיה.
פעילים למען רפורמה במשט הפלילי אומרים שאלימות במהלך עצירות תנועה היא סימפטום של שיטור יתר - וזה ממש לא עזר להפוך את העיר לבטוחה יותר. הם בעד פחות עונש - ויותר תיקון עוולות היסטוריות של שיטור אגרסיבי נגד קהילות מסוימות.
כוחות מנגד אומרים שיש לפעול ביד קשה יותר נגד נהגים פזיזים, בעיקר בשכונות עם הכנסה נמוכה.
מאז פרשת ג'ורג' פלויד, משטרת לוס אנג'לס החלה להגביל את שוטריה על עצירת אנשים בגין עבירות תנועה קלות, והנחתה לעשות כך רק אם יש חשש לפשעים אחרים.
המהלך הנוכחי של העירייה מקבל גיבוי גם ממפקד LAPD, מישל מור, שאמר ש"מציאות חלופות לתגובת המשטרה היא משהו שהמחלקה מעוניינת בו. אם משרד התחבורה יקח על עצמו את המשימה הזאת, אני חושב שנקבל זאת בברכה".
עיריית לוס אנג'לס מפעילה מאמצים רבים להילחם במקרי המוות בכבישים. בשנה שעברה נהרגו 312 בני אדם, שזו עלייה של חמישה אחוזית לעומת השנה הקודמת ועלייה של 29% לעומת 2020.
דמיאן קוויט, מנכ"ל ארגון Streets Are For Everyone, אמר: "כעיר, אנחנו מקבלים ציון נכשל בתנועה שלנו, בנוגע לכמות עבירות התנועה והיכולת שלנו למנוע הרוגים ופציעות חמורות… אני מבין שיש לנו מצוקת דיור, ואנחנו נותנים לזה עדיפות, אבל יש לנו גם משבר אלימות תעבורתית".