Neuralink, חברת שתלי המוח של אילון מאסק שמקווה להשתמש בטכנולוגיה שלה לטיפול במצבים כמו שיתוק ועיוורון, קיבלה אישור לערוך ניסויים בבני אדם לאחר קבלת אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA), כך הודיעה החברה ביום חמישי.
"אנו נרגשים לשתף שקיבלנו את אישור ה-FDA להשיק את המחקר הקליני הראשון שלנו בבני אדם", מסרה Neuralink בפוסט בטוויטר.
מאסק חזה בכמה הזדמנויות קודמות שהטכנולוגיה תאושר לבדיקה, אך בקשה קודמת בתחילת 2022 נדחתה על ידי ה-FDA, כך אמרו מדענים שעבדו על הפרויקט לרויטרס בחודש מרץ.
האישור הוא "צעד ראשון חשוב שיאפשר יום אחד לטכנולוגיה שלנו לעזור לאנשים רבים", אמרה החברה, והוא "תוצאה של עבודה מדהימה של צוות Neuralink בשיתוף פעולה הדוק עם ה-FDA".
מאסק הצהיר בעבר כי שאיפתו היא ש-Neuralink "תחזיר את תפקוד הגוף המלא למישהו שיש לו חוט שדרה קטוע".
Neuralink אומרת כי אין לה עדיין תוכניות להתחיל לגייס משתתפים, בעוד שה-FDA לא הגיב רשמית על החלטתו לאשר את הטכנולוגיה לניסויים בבני אדם.
בשנה שעברה אמר מאסק שהוא כל כך בטוח בבטיחות המכשיר, שהוא יהיה מוכן להשתיל את השבב במוחם של ילדיו.
אבות טיפוס של שתל Neuralink, בגודל של מטבע ממוצע, הושתלו עד כה בגולגולות של קופים, כך הראתה החברה בהדגמות.
השתל רושם פעילות עצבית ומעביר את המידע למכשיר חיצוני כגון טלפון חכם באמצעות חיבור Bluetooth.
בנוסף לסיוע בטיפול בבעיות של ניידות או ליקוי ראייה, מאסק אומר כי Neuralink תוכל גם להועיל לאנשים עם דיכאון, סכיזופרניה ואוטיזם - ואפילו לשמש ככלי עזר לגלישה באינטרנט ותקשורת טלפתית בין נבדקים.
Neuralink ספגה אש בסוף השנה שעברה בעקבות תלונות על הפרות לכאורה של רווחת וזכויות בעלי חיים.
לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס בדצמבר, כ-1,500 בעלי חיים, בהם קופים, כבשים וחזירים, נהרגו במהלך שלבי הניסוי הראשונים של החברה האמריקאית.