"סמכנו על הממשלה שלא תדפוק אותנו", אמר אדוארד סנודן. "אבל הם עשו זאת. סמכנו על חברות הטכנולוגיה שלא ינצלו אותנו. אבל הם עשו זאת. זה יקרה שוב, כי זה טבעו של כוח".
סנודן אמר כי הופעתם של מוצרי מעקב זמינים מסחרית כמו מצלמות רינג, רוגלת פגסוס, וטכנולוגיית זיהוי פנים הציבה סכנות חדשות.
כפי שדיווחה Common Dreams, חברת האבטחה הביתית Ring התמודדה עם אתגרים משפטיים בשל חששות אבטחה ופגיעות מוצריה לפריצות, והתמודדה עם ביקורת מצד ארגוני זכויות אדם על שיתוף פעולה עם יותר מ-1,000 מחלקות משטרה – כולל כמה עם היסטוריה של אלימות משטרתית – כשיא מותירה את חברי הקהילה חשופים להטרדות או מעצרים פסולים.
רשויות אכיפת החוק החלו גם להשתמש בטכנולוגיית זיהוי פנים כדי לזהות חשודים בפשע, למרות העובדה שהתוכנה ידועה בזיהוי שגוי לעתים קרובות של אנשים צבעוניים - מה שהוביל למעצר לא חוקי מוקדם יותר השנה של רנדל ריד בג'ורג'יה. בחודש שעבר, עיתונאים וארגוני חברה אזרחית קראו להקפאה עולמית של מכירה והעברה של תוכנות ריגול כמו פגסוס, שבהן נעשה שימוש כדי לפגוע בעשרות עיתונאים בלפחות 10 מדינות.
הגנה על הציבור מפני מעקב "היא תהליך מתמשך", אמר סנודן לגרדיאן ביום חמישי, "ונצטרך לעבוד על זה עד סוף חיינו וחיי ילדינו ומעבר לכך". בשנת 2013 חשף סנודן כי ממשלת ארה"ב עוקבת באופן נרחב אחר התקשורת של אזרחים, מה שהצית דיון על מעקב, כמו גם קמפיינים מתמשכים לזכויות פרטיות מצד קבוצות כמו ה-Electronic Frontier Foundation.
"הטכנולוגיה גדלה להיות בעלת השפעה עצומה".
בחודש שעבר, לקראת יום השנה לחשיפתו של סנודן, ציינה EFF כי נעשו כמה שיפורים בזכויות הפרטיות בעשור האחרון, כולל:
-
ביטול סעיף 215 לחוק הפטריוט, שעד 2020 אפשר לממשלת ארה"ב לנהל תוכנית מעקב דראגנט שאספה מיליארדי רשומות טלפון;
-
הופעתה של הצפנה מקצה לקצה של תקשורת אינטרנט, שסנודן ציין כי היא היתה "חלום באספמיה בשנת 2013";
-
סוף האיסוף הגדול של מטא-דאטה באינטרנט על ידי ה-NSA, כולל כתובות דוא"ל של שולחים ונמענים;
-
ופסקי דין במדינות כמו דרום אפריקה וגרמניה נגד איסוף נתונים בתפזורת.
הקבוצה ציינה כי תומכי פרטיות עדיין דוחפים את הקונגרס לבטל את סעיף 702 של חוק המעקב אחר מודיעין זר, המאפשר מעקב ללא צו אחר תקשורת של אמריקאים, ו"לקחת את הפרטיות ברצינות", במיוחד כאשר חברות טכנולוגיה מרחיבות את יכולות הריגול.
"למרות הקריאות בשנים האחרונות לחקיקה הפדרלית לרסן את חברות ה-Big Tech, לא ראינו שום דבר משמעותי בהגבלת יכולתן של חברות טכנולוגיה לאסוף נתונים... או להסדיר מעקב ביומטרי, או לסגור את הדלת האחורית המאפשרת לממשלה לקנות מידע אישי במקום לקבל צו, ועוד פחות מכך ליצור ועדה חדשה שתחקור את קהילת המודיעין", כתבו מנתחי המדיניות של ה-EFF מתיו גואריליה, המנכ"לית סינדי קון, ועוזר המנהל אנדרו קרוקר.
"זו הסיבה שכל כך הרבה ערים ומדינות נאלצו לקחת על עצמן איסור זיהוי פנים ושיטור חזוי, או להעביר חוקים כדי להגן על פרטיות הצרכן ולהפסיק איסוף נתונים ביומטריים ללא הסכמה".