כומר גרמני זכה ללעג ולגינויים על כך שנשא דרשה מלאה בביטויים רדיקליים, כולל הקביעה שהאל הוא "קוויר". בינתיים, מספר שיא של גרמנים עוזבים את הכנסייה. בנאום בפני משתתפי קונגרס הכנסייה האוונגליסטית בנירנברג ביום ראשון, הכריז הכומר קווינטון קיסר כי "זה הזמן לומר" כי "חיי שחורים תמיד חשובים", כי "אלוהים הוא קווירי", וכי מהגרים חייבים להתקבל בברכה באירופה, בין הצהרות אחרות.
בעוד נאומו התקבל במחיאות כפיים סוערות על ידי הקהל, הנוצרים ברשת היו נבוכים.
'God is Queer', declares pastor Quinton Caesar, who goes by she/her pronouns, at closing ceremony of the German Protestant Church Congress in Nuremberg.
— Ian Miles Cheong (@stillgray) June 12, 2023
This comes months after Germany appointed its first federal Commissioner for Gender Diversity.
pic.twitter.com/m8bRaROKQX
הסופר האמריקני הנוצרי מייקל סבסטיאן תיאר את נאומו של קיסר כ"תיאור תמציתי של כל נקודות המפתח של דת המשטר". הסופר השמרן אורון מקינטייר האשים פרוגרסיבים כמו קיסר בכך שהם "מחללים את הדת ולובשים את עורה כמו גביע", בעוד שמגיבים אחרים תיארו את הדרשה כ"מגעילה", "כופרת" ו"שטנית".
נאומו של קיסר חתם קונגרס בן חמישה ימים שבו הגיעו 100,000 פרוטסטנטים לנירנברג לדרשות, ויכוחים והופעות מוזיקה נוצרית.
למרות שהאירוע אינו מאורגן על ידי הכנסייה האוונגליסטית בגרמניה – ארגון גג שרוב הפרוטסטנטים הגרמנים משתייכים אליו – הוא מתקיים מדי שנה מאז 1949 והוא עמוד התווך בלוח השנה הדתי של המדינה.
קיסר, במקור מדרום אפריקה, מתאר את עצמו ברשתות החברתיות כ"כומר אקטיביסט".
דעותיו אינן ייחודיות בקרב פרוטסטנטים, כאשר נאומו מגיע שבוע לאחר שכנסייה אנגליקנית בלונדון ערכה מופע דראג קווין ל"קהילות LGBTQAI+ מקומיות ואנשים וקבוצות שוליים אחרים".
כנסייה פרוטסטנטית בשבדיה ספגה גם היא ביקורת נוקבת ב-2019 על כך שהחליפה מזבח המתאר את אדם וחוה במזבח המציג זוגות הומוסקסואלים בתנוחות סוגסטיביות.
הכנסייה האוונגליסטית בגרמניה מאפשרת לכמרים שלה לערוך נישואים חד-מיניים מאז 2016, ואחד הבישופים שלה עלה לכותרות ב-2021 לאחר שביקש בפומבי מקהילת הלהט"ב "סליחה" במהלך מצעד "גאווה" בברלין.
למרות אימוץ השקפת העולם הליברלית, הכנסייה מאבדת במהירות חברים.
מספר שיא של 380 אלף חברים עזבו השנה, לעומת שיא קודם של 340 אלף אשתקד.
מצבה של הכנסייה הקתולית אינו טוב יותר, והיא איבדה 359,000 חברים בשנת 2021.