כספי המסים של אזרחי ארצות הברית הועברו למעבדות סיניות בעיר ווהאן, בהן בוצעו ניסויים מסוכנים בנגיף הקורונה של רווח ותפקוד. כך עולה מדו"ח ממשלתי חדש שפורסם ביום רביעי.
(צילום: מתוך ויקיפדיה)
המכון הלאומי לבריאות, ה-NIH, והסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי (USAID), סיפקו 2,168,345 דולר במענק למוסדות המחקר הסיניים בין השנים 2014 ל-2021.
על פי המסמך המדהים של המשרד לאחריות ממשלתית, סופקו גם מענקי משנה בסך של 1,413,720 דולר על ידי ברית EcoHealth הממוקמת במנהטן, סכום שהועבר למכון ווהאן לוירולוגיה - שם נערך המחקר על נגיף הקורונה מעטלפים.
כמו כן, ה-NIH וה-USAID שלחו כמעט 250,000 דולר דרך אוניברסיטת קליפורניה לאוניברסיטת ווהאן. ה-NIH גם נתן ישירות 200,000 דולר לאותה אוניברסיטה באותה תקופה. כמעט 515,000 דולר נוספים הועברו מה-NIH לאקדמיה של סין למדעי הרפואה הצבאית לחקר מלריה, שחפת ושפעת.
"היום אושר שדולרים של משלם המסים בארה"ב שהיו בידי ה-NIH וה-USAID הועברו בסופו של דבר לידי גורמים סיניים עבור מחקר, כולל למכון ווהאן לוירולוגיה, שידוע כמי שעסק במחקר על נגיף הקורונה", אמר הרפובליקני מייק טרנר, יו"ר הוועדה למודיעין.
"הגילוי הזה מדאיג מאוד בגלל ההתמקדות המוגברת בתיאוריית 'דליפת המעבדה', מה שמרמז שייתכן שהנגיף מקורו במעבדה בווהאן ולא בנסיבות טבעיות", הוסיף. "אנחנו טוענים זה מכבר שהעם האמריקאי ראוי לדעת את האמת על מקור הנגיף, ואנו נמשיך לנקוט בפעולות קונקרטיות כדי להסיר את סיווג המודיעין לגבי המגפה".
ד"ר אנתוני פאוצ'י (צילום: Getty Images)
יש לציין כי ייתכן שהסכומים שצוינו בדו"ח אינם משקפים את הסכום המלא, שכן אין צורך לדווח ברישומים ממשלתיים על מענקי משנה של פחות מ-30,000 דולר.
המדענים הסינים בן הו, פינג יו ויאן ז'ו - היו בני האדם הראשונים שנדבקו בקורונה בזמן שהם עבדו במעבדה וחקרו כיצד להגביר את הזיהומים ולחזק את הפתוגנים.
כזכור, ה-FBI ומחלקת האנרגיה האמריקאית העריכו כבר כי "תיאוריית דליפת המעבדה" היא ההסבר הסביר ביותר למקור התפרצות הנגיף.
מוקדם יותר, ד"ר אנתוני פאוצ'י - לשעבר המנהל של ה-NIH והיועץ הרפואי הראשי של הבית הלבן, שתזמר את התנהלות ארה"ב במגפה - הכחיש בפני הקונגרס שהמימון האמריקאי הלך לפרויקט בווהאן, אותו כינה כ"שיתוף פעולה צנוע עם מדענים סינים מכובדים מאוד שהיו מומחים עולמיים לקורונה".