נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר הזהיר מפני הפיכת בינה מלאכותית לאיום על הדמוקרטיה, וקרא לאוריינות דיגיטלית טובה יותר בקרב הציבור כדי שזה יוכל לזהות תוכן המבוסס על מניפולציות בינה מלאכותית.
"לא הבינה המלאכותית ולא החברות המפעילות אותה נבחרות באופן דמוקרטי" אמר שטיינמאייר בעת שנשא את דבריו במהלך אירוע שנערך לאחרונה בברלין, כך לפי בלומברג.
"אזרחים צריכים להיות מצוידים טוב יותר בכלים לבחון את התשובות שמספקת הבינה המלאכותית, ולזהות מתי טכנולוגיות בינה מלאכותית ביצעו מניפולציות בתמונות או בטקסט".
"זה חשוב מכיוון שדיסאינפורמציה יכולה כעת להיווצר ולהתפשט במהירות, מה שמעורר בלבול בקרב הציבור", ציין הנשיא הגרמני.
בעוד שדמוקרטיות ליברליות עשויות לזהות סכנות פוטנציאליות מבינה מלאכותית, ישנן מעצמות סמכותניות שרואות את ההתפתחויות הללו באור שונה, הוא אמר.
"זו עוד סיבה עבורנו להיות ברורים בעמדתנו".
שטיינמאייר קרא לחברות לפתח מסגרות חוקיות ואתיות לניטור בינה מלאכותית.
"הזהירו אותנו שסיכונים שעלולים להיות בלתי נשלטים מגיעים אלינו... וזה ראוי לתשומת הלב שלנו".
דבריו של נשיא גרמניה מגיעים לאחר שסם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, שעומדת מאחורי צ'אטבוט הבינה המלאכותית ChatGPT, הודה כבר במאי כי בינה מלאכותית עלולה להוות איום על הדמוקרטיה. במהלך שימוע בפני ועדת הסנאט האמריקנית לענייני מערכת המשפט, אלטמן העלה חששות כי ניתן להשתמש בבינה מלאכותית כדי להפיץ מידע שגוי במהלך מערכות בחירות.
"הפחדים הכי גדולים שלי הם שאנחנו - התחום, הטכנולוגיה, התעשייה - גורמים נזק משמעותי לעולם".
"אני חושב שזה יכול לקרות בהרבה דרכים שונות", אמר.
במהלך האסיפה ה-11 של התנועה העולמית לדמוקרטיה בשנה שעברה, איילין דונהו, חברת מועצת המנהלים של הקרן הלאומית לדמוקרטיה (NED), ציינה כי בינה מלאכותית עשויה לחזק צורות קיימות של דיכוי, ולספק למשטרים אוטוריטריים "כלי הנדסה חברתית" חדשים הדרושים לעיצוב התנהגותם של אזרחים.
"חשוב להכיר בסמכותנות דיגיטלית כתופעה שהיא הרבה יותר רחבה מהיישום המדכא של הטכנולוגיה", אמרה.
"צריך לראות בזה מודל חלופי של ממשל שמתפשט בעולם ומתחרה בדמוקרטיה".
כמה מומחים חוששים כי מידע שגוי המונע על ידי בינה מלאכותית עלול להפוך נפוץ במרוץ לנשיאות ארה"ב 2024, עם סרטונים, תמונות וטקסטים שיווצרו באמצעות בינה מלאכותית ואשר ישמשו ולהשפיע על הציבור.
שימוש לרעה כזה בבינה מלאכותית כבר קורה.
חשבון טוויטר בשם DeSantis War Room שיתף לאחרונה סרטון שבו הוצגו כמה תמונות של טראמפ ופאוצ'י, בשלוש מהן נראה טראמפ מחבק ומנשק את פאוצ'י על פניו עם הכיתוב "REAL LIFE TRUMP", מה שמרמז על מערכת יחסים קרובה.
עם זאת, שלוש התמונות שבהן נראה טראמפ מחבק ומנשק את פאוצ'י זוהו מאוחר יותר כמזויפות ונוצרו על ידי בינה מלאכותית.
בהצהרה מה-3 במאי, האגודה האמריקאית ליועצים פוליטיים (AAPC) גינתה את השימוש ב"תוכן בינה מלאכותית גנרטיבי מטעה" בקמפיינים פוליטיים, וכינתה אותו "אתגר מטריד" לדיון חופשי והוגן ברעיונות פוליטיים.