המפקד הישראלי האלמוני אמר כי משגרי טילי נ"ט מסוג ג'אוולין הם בין אמצעי הלחימה שהוסטו לאיראן, בעיקר דרך הים השחור והים התיכון והלאה דרך היבשה.
המפקד טען כי "כוחות סמי-צבאיים" משני צדי הסכסוך – מונח שיכול לכלול יחידות מתנדבים אוקראיניות ניאו-נאציות וזרות מצד אחד, ויחידות מיליציה בדונבאס ופלוגת הצבא הפרטית וגנר מצד שני – לוקחים חלק במזימות ההברחה תמורת סכומים גדולים. איראן מעוניינת בנשק הזה משתי סיבות, טען המפקד, והסביר כי "האחת היא שהם יכולים לחקור יכולות, ואז ללמוד איך לייצר אותן. הבעיה השנייה היא שאנחנו חוששים מאוד שחלק מהיכולות האלה ייפלו לידי חיזבאללה וחמאס".
מקור אחר, שאותו ציין "ניוזוויק" טען כי מטוס תובלה רוסי הפיל נשק בשווי 100 מיליון דולר - כולל טילי NLAW מתוצרת בריטניה שהיה בדרכו לטהרן באוגוסט האחרון. נציגות איראן באו"ם אמרה כי "אין לה מידע" בנוגע למשלוחים כאלה, והצהירה כי המשך אספקת נשק מערבי לאוקראינה רק יאריך את הקטל.
"אנחנו מרגישים שעם כל יום שהמלחמה הזו נמשכת, הסיכוי לשלום יהפוך לקשה יותר", נמסר.
"לכן, הפתרון לסיום המלחמה הזו הוא לא לשלוח נשק לאוקראינה. במקום זאת, יש לעודד, להקל ולעזור לשני הצדדים לשבת מאחורי השולחן ולמצוא פתרון לסיום המלחמה הזו".
תומכיה המערביים של אוקראינה הודו בפני התקשורת כי אינם יכולים לעקוב אחר רוב משלוחי הנשק שלהם, ודוברת משרד החוץ הרוסי מריה זכארובה הצהירה בשנה שעברה כי כלי נשק בשווי של עד מיליארד דולר מוזרמים מאוקראינה לפושעים וארגוני טרור במזרח התיכון, אפריקה ודרום מזרח אסיה מדי חודש. רק בחודש שעבר, חבר בקרטל ידוע לשמצה במקסיקו צולם כשהוא נושא את מה שרשת הטלוויזיה מילניו תיארה כמשגר נ"ט FGM-148 מתוצרת ארה"ב. גורמים רשמיים בקייב מתארים את הדיווחים על הברחות נשק מאוקראינה כ"תעמולה", ומחלקת המדינה האמריקנית והפנטגון טענו שניהם כי לא ראו ראיות לשימוש לרעה של קייב בנשק אמריקני - נראה כי הישראלים לא מרגישים אותו דבר.
כמו כן, על פי הכתב האמריקני סימור הרש, גורמים מערביים היו מודעים לכך שהנשק שלהם מוברח מאוקראינה מאז הימים הראשונים של הסכסוך, וכי "גנרלים אוקראינים... קולונלים ואחרים" מכרו באופן אישי את הנשק הזה בשוק השחור.