רעשי ה"דפיקות" שזוהו על ידי המחלצים במרווחים של 30 דקות בחיפושיהם אחר הצוללת הנעדרת מטיטניק "מעודדים" את המחלצים הסבורים כי חמשת האנשים על הסיפון עדיין חיים בקרקעית האוקיינוס האטלנטי, לדברי מומחה צוללות. פרנק אוון, קצין צוללות אוסטרלי לשעבר וכיום מנהל חיפוש והצלה, אמר ל"ניו יורק פוסט" כי הוא בטוח שהרעשים מגיעים מתוך ה'טיטאן', שכן אלה על סיפונה מאומנים היטב במצבי חירום להגיב כך.
"זה אומר לי המון", אמר אוון על החבטות.
"על סיפון הטיטאן נמצא צוללן הצי הצרפתי לשעבר, מומחה הטיטאניק [פול-הנרי נרג'ולה]. בגלל שהוא צוללן, הוא מבין את הדרך שבה כוחות החיפוש מחפשים צוללות שאבדו... צוללנים לומדים שאם הם תקועים בצוללת מושבתת - הם דופקים, ואז עוצרים. לא עושים יותר רעש".
"אז העובדה שאנחנו שומעים דפיקות פנימיות כל 30 דקות אומרת לי שהאנשים בפנים שולחים מסר שאומר, 'אנחנו מבינים שאתם מחפשים אותנו וככה הייתם מצפים שנגיב'. אז זה מאוד מעודד", אמר.
צוותי חיפוש והצלה נמצאים במרוץ נגד הזמן כאשר צי של ספינות ומטוסים של משמר החופים הצרפתי, הקנדי והאמריקאי סורקים את קרקעית האוקיינוס ואת פני השטח מול חופי ניופאונדלנד, שם נעלמה הטיטאן ביום ראשון בבוקר.
הצוללת שהינה למעשה חלק ממשלחת לספינה הטרופה 'טיטניק' שבאוקיינוס האטלנטי נעלמה עם חמצן לארבעה ימים בלבד.
משמר החופים האמריקני מסר כי הצוללת החלה את מסעה מתחת למים עם חמישה נוסעים ביום ראשון בבוקר, וספינת המחקר הקנדית שעמה עבדה איבדה קשר עם הצוות כשעה ו-45 דקות לתוך הצלילה.
מי על הסיפון?
משפחתו של ההרפתקן וחוקר כדור הארץ האמיש הרדינג אישרה בפייסבוק כי הוא היה בין החמישה שירדו עם הצוללת הנעדרת.
הרדינג, איש עסקים בריטי ששילם בעבר על טיסה לחלל על גבי משגר בלו אוריג'ין, שיתף תמונה שלו ביום ראשון כשהוא חותם על כרזה לקראת מסעו האחרון. על הסיפון היו גם איל האנרגיה והטכנולוגיה הפקיסטני שנזאדה דאווד ובנו סולימאן, בן ה-19; הצוללן הצרפתי המפורסם ומומחה הטיטאניק פול-אנרי נרז'ולה, ומייסד ומנכ"ל OceanGate סטוקטון ראש.
מה הלאה?
"אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי לאתר את הצוללת ולחלץ את אלה שהיו על הסיפון", אמר אדמירל ג'ון מאוגר לכתבים.
"מבחינת השעות, הבנו שמדובר ב-96 שעות של יכולת חירום מהמפעיל".
גורמים במשמר החופים אמרו כי הם ממקדים כעת את כל מאמציהם באיתור הצוללת לפני פריסת כל כלי שיט המסוגל להגיע עד לגובה של 12,500 רגל מתחת לפני המים, היכן שנמצאת שרידי הטיטניק.
בעוד שלמשמר החופים אין צוללת המסוגלת להגיע לעומקים אלה, גורמים רשמיים עובדים מסביב לשעון כדי לוודא שכלי שיט כזה יהיה מוכן אם וכאשר הטיטאן תמוקם - ונראה כי הצי הצרפתי שיגר אחת שכזאת עם זרוע רובוטית שתוכל לחלץ את הצוללת.