בחודשים האחרונים חנויות ורשתות קמעונאיות גדולות ברחבי ארצות הברית קיבלו שיחות טלפון מגורמים אנונימיים אשר איימו כי יפציצו את המקום אלמלא יקבלו את דרישת הכופר שלהם - שלרוב הייתה סכום בביטקוין, כרטיסי מתנה או מזומן.
הסחטנים תקפו חנויות כמו קרוגר, הול פודס, וולמארט ועוד, במדינות שונות כולל ניו מקסיקו, ויסקונסין, אילינוי ומינסוטה.
(צילום: Shutterstock)
במקרה אחד, למשל, דווח על אדם שהתקשר לסניף של הול פודס בפרבר מצפון לשיקגו, וטען כי הוא הניח בחנות מטען צינור - ודרש 5,000 דולר בביטקוין כדי שלא יפעיל את הפצצה.
עובדי החנות הזעיקו מיד את המשטרה ושאר הגורמים הרלוונטיים, שמעולם לא מצאו זכר לפצצה.
אדם אחר איים לפוצץ את הפצצה שהוא הניח כביכול בחנות קרוגר בניו מקסיקו, אלא אם כן הוא יקבל העברה כספית. גם במקרה הזה, הרשויות פינו את החנות - אך לא מצאו אף פצצה.
כאמור, בכל אחת מהשיחות שבוצעו לחנויות, שהתחילו לפני מספר חודשים והתגברו עם האביב, המאיימים ביקשו תשלום שנע בין מאות לאלפי דולרים.
סגן נשיא ליחסי תעשייה בקבוצת FMI, אמר לתקשורת כי מקרים אלו "גורמים לשיבוש", שכן "צריך לסגור חנויות, להתקשר לאכיפת החוק ולשלוח לקוחות החוצה".
בשל התופעה המטרידה, הקמעונאים חיזקו את ההנחיות עבור צוות העובדים בסניפים השונים. למשל הול פודס, המליצה למנהלי החנויות ליישם פרוטוקולים של איום פצצות עם העובדים:
אם עובד מזהה איום, יש ליידע את ראשי החנויות שלהם, ולאחר מכן לבצע סריקה בחנות לאיתור פריטים חשודים.
אותם איומים נוספו למטרד שחווים קמעונאים רבים ברחבי ארצות הברית, שהפסידו על פי הערכות מאות מיליוני דולרים עקב גניבות בסניפים.
הפדרציה הלאומית הקמעונאית, קבוצת הסחר הקמעונאי הגדולה במדינה, אמרה כי סקר אחרון שבוצע בקרב כ-60 קמעונאים, מצא כי אובדן המלאי גרם להפסדים של 94.5 מיליארד דולר.