כמדי שנה, סוף השבוע של הרביעי ביולי גורר אחריו כאוס מוחלט בכל הנוגע לטיסות, עם מאות ביטולים ועיכובים - ואלפי אמריקאים ממורמרים, בעיקר אלה שהסתמכו על שדות התעופה של ניו יורק.
לפי יום ראשון, לפחות 550 טיסות נוספות בוטלו ברחבי ארצות הברית, ויותר מ-4,000 עוכבו למשך זמן מה. כך לפי אתר התעבורה האווירית AirAware.
(צילום: רויטרס)
שדות התעופה באזור ניו יורק נפגעו הכי קשה השנה. נמל התעופה הבינלאומי ניוארק שבניו ג'רזי עומד בראש הרשימה של השדות שספגו את כמות הביטולים הגבוהה ביותר - עם 91 ביטולים, או 15 אחוזים מכלל הטיסות, ו-95 עיכובים רק בשעות אחר הצהריים המוקדמות.
את המקום השני לקח נמל התעופה לה גוארדיה בניו יורק, עם 54 ביטולי טיסות ו-92 עיכובים, שמהווים 11% ו-20% מכלל הטיסות בהתאמה. במקום השלישי הוצב שדה"ת הבינלאומי ג'ון פ. קנדי, שבו נרשמו 34 ביטולים ו-84 עיכובים.
חברות התעופה, השדות וגורמים אחרים האשימו את השיבושים במזג האוויר הגרוע, כל מני תקלות טכניות וגם מחסור ידוע בכוח אדם.
מזכיר התחבורה פיט בוטיג'ג' הצביע על מזג האוויר כאשם העיקרי: "אנחנו מסתכלים על התמונה הכוללת, ראינו הרבה שיפורים. אבל היו לנו כמה ימים קשים עם מזג אוויר קשה, וזה בהחלט הפעיל לחץ עצום על המערכת", אמר בראיון לרשת CBS.
"אני חושב שיותר נוסעים מבינים שאף אחד לא יכול לשלוט במזג האוויר, אבל כל דבר שנמצא בשליטה של חברות התעופה וכל מה שאנחנו יכולים לעשות בצד של ה-FAA, אנחנו ממשיכים לעבוד כדי לוודא שעבור כל נוסע אווירי תהיה החוויה החלקה ביותר".
גם מחסור בכוח אדם, למשל של בקרי תנועה ותקלות מחשב, גרמו לשיבושים קשים.
בוטיג'ג', שהזהיר בחודש שעבר את חברות התעופה כי השקות חדשות של 5G עלולות להפריע לתקשורת המטוסים והדגיש את הצורך במכונות למצבים כאלה, אמר כי ה-FAA פועל לשכור עובדים נוספים כדי להקל על עיכובים בטיסות.