סין מאמינה שהיא יכולה לסייע בהפסקת ההסלמה בין ישראל לפלסטינים ואף לתווך לעבר שיחות שלום, זאת בזמן שראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו נענה בחיוב להצעתו של שי ג'ינפינג לבקר ברפובליקה הקומוניסטית.
בזמן שצה"ל פתח במבצע הצבאי 'בית וגן' ונכנס לג'נין כדי להיאבק בפלגים טרוריסטיים, דובר שגרירות סין בארה"ב, ליו פינגיו, אמר בראיון ל'ניוזוויק' כי "סין מודאגת מאוד מהסלמת הקונפליקט בין ישראל לפלסטינים וממותם ופציעתם של אזרחים תמימים".
(צילום: רויטרס)
הוא המשיך: "סין מתנגדת לפעולות חד-צדדיות שמחריפות את המתיחות בשטחים הכבושים, לכל אלימות נגד אזרחים כמו גם להתגרות והסתה חסרת אחריות".
בעוד שסין מרחיבה את השפעתה באזור המזרח התיכון, ליו אמר שהממשלה הקומוניסטית מוכנה למלא תפקיד בסכסוך בן עשרות השנים:
"הפתרון היסודי לסכסוך הישראלי-פלסטיני ולשאלה הפלסטינית, טמון בחידוש שיחות השלום וביישום פתרון שתי המדינות".
זו לא הפעם הראשונה שסין מבקשת להיות המתווכת המובילה בסכסוך.
(צילום: AFP)
זמן קצר לאחר שעלה לשלטון בשנת 2013, הנשיא שי קידם תוכנית שלום ראשונית בת ארבע נקודות לפתרון הסכסוך, וארבע שנים לאחר מכן הוא הגיש גרסה מתוקנת לאחר שנפגש עם נתניהו ועם יושב ראש הראשות הפלסטינית, אבו מאזן.
הקווים הכללים של התוכנית קראו לפתרון שתי מדינות הכולל מדינה פלסטינית המבוססת על גבולות 67, עם מזרח ירושלים כבירה. כך גם הפסקת ההתנחלויות הישראליות והתחלת שיחות השלום מחדש, שיכללו תיאום מאמצים בינאלומיים לקידום השלום והשיתוף הפעולה הישראלי-פלסטיני.
גם בחודש אפריל האחרון, ממשלת סין פנתה לישראל ולפלסטינים והביעה את רצונה לתווך בשיחות שלום. שר החוץ הסיני ערך אז שיחות טלפון נפרדות עם מקבילו הישראלי אלי כהן ומקבילו הפלסטיני ריאד אל-מאלכי, כאשר המסר העיקרי היה ש"סין מעודדת צעדים לחידוש השיחות" והיא "מוכנה לספק קרקע עבור כך".