מזכירת העיתונות של הבית הלבן, קארין ז'אן-פייר, ענתה השנה רק על 2 אחוזים מהשאלות שהופנו לה לגבי השערוריות הקשורות לנשיא ג'ו ביידן, כולל אחת בלבד לגבי האשמות לשחיתות הקשורות בבנו, האנטר.
המרכז לחקר המדיה, MRC, ניתח את כל תדריכי העיתונאים של הממשל במהלך ששת החודשים הראשונים של השנה הזו, והציג ממצאים שהם ניגוד חד להבטחתו של הנשיא ביידן: "להחזיר שקיפות ואמת לממשלה".
(צילום: Getty Images)
במהלך החודשים הללו, מזכירת העיתונות נשאלה 252 שאלות בנוגע לטיפול שגוי של הנשיא במסמכים מסווגים או על האשמות השחיתות שנחקרות על ידי ועדות הבית.
מתוך 252 השאלות הללו - רק שש, שאלו 2 אחוזים בלבד, קיבלו תשובה עניינית.
כל אלה, פרט לאחד, היו קשורים לקופסאות המסמכים - כאשר תוכן של ארבע מתוך חמש התשובות היו לגבי הידע המעורפל של ז'אן-פייר על האירועים, ולא על הידע של הנשיא.
מזכירת העיתונות נשאלה לגבי טענות שונות לשחיתות לפחות 35 פעמים - והשיבה רק פעם אחת.
זה היה ב-13 ביוני, כאשר ז'אן-פייר נשאלה על הקלטות אודיו לכאורה של ביידן מקבל שוחד מבוריסמה, חברת הגז הגדולה באוקראינה, בזמן שהיה סגנו של אובמה. תשובתה הייתה: "שטויות".
(צילום: Getty Images)
אבל לא מדובר בתופעה השמורה לדוברת של הבית הלבן של התעלמות משערוריות - אלא גם ערוצי תקשורת גדולים נוקטים באותן פעולות.
במחצית הראשונה של שנת 2023, "אף אחד משלושת רשתות החדשות הגדולות - ABC, CBS ו-NBC, לא דיווחה אפילו לשנייה אחת על אף אחת מהשאלות לגבי הכספים של ביידן", נמסר מה-MDC.
בתוך כך, ביום שלישי האחרון שופט פדרלי קבע כי אסור על פקידי ממשל ביידן - בהן מזכירת העיתונות, עובדי משרד המשפטים, ה-FBI, שר הבריאות והמנתח הכללי - ליצור קשר עם חברות מדיה חברתיות בגלל הצנזור המדאיג בשנים האחרונות.
השופט המחוזי טרי דאוטי כתב בפסיקה שלו: "במהלך המגפה… תקופה המאופיינת בהרבה ספק וחוסר ודאות, נראה שממשלת ארצות הברית לקחה על עצמה תפקיד דומה ל'משרד האמת' של אורוול", כתב דאוטי במסמך בן 155 עמודים, בעודו מתייחס לספר הדיסטופי של ג'ורג' אורוול, 1984.