זמרת ה-R&B והשחקנית ג'יל סקוט הסעירה את אמריקה כששינתה את מילות ההמנון הלאומי בניסיון לטעון שמדובר במדינה דכאנית במהלך הופעה חיה על הבמה.
סקוט הופיעה ביומו השני של פסטיבל אסנס השמאלני, וטענה לגזענות מערכתית באמריקה, ואמרה שהמדינה היא "לא ארצם של החופשיים".
מגזין הלייף סטייל אסנס המארח את הפסטיבל, מסר בתגובה: "כולם בבקשה קמו להמנון הלאומי היחיד שנכיר מהיום והלאה. ג'יל סקוט, אנחנו מודים לך!"
מילות השיר אמרו:
(ההמנון הלאומי של זינגר (Getty | Adobe Stock)
"אוי תגיד אתה יכול לראות לפי הדם ברחובות / שהמקום הזה לא מחייך אליך ילד צבעוני / שדמם בנה את הארץ הזאת בזיעה ובידיהם / אבל אנחנו נמות במקום הזה וזכרך יימחק / הו תגיד, האם לאמת הזאת יש משקל / זו לא ארצם של בני החורין, אלא בית העבדים!"
סקוט אמרה בעבר בראיון לג'מלה היל כי היא שוקלת לעזוב את ארה"ב בשל האקלים הגזעי, וכי היא מצפה למערכת חינוך טובה יותר.
"יש דברים שלא צריך להתמודד איתם במדינות אחרות. אנחנו מסתכלים על הולנד... החינוך הוא סמים, הבריאות היא תרופות. יש מעט מאוד מגבלות על האישיות שלך. אם אתה רוצה ללכת לקנות קצת סמים אף אחד לא צועק עליך. אני אוהבת את הרעיון שאנשים יכולים להיות חופשיים כל עוד אתה לא פוגע באף אחד".
במחאה על חוסר צדק גזעי לכאורה, בדרנים וספורטאים השתמשו בהופעותיהם בעבר.
ספורטאים ב-NBA, ב-NFL ובענפי ספורט אחרים כרעו ברך לצלילי ההמנון הלאומי, החל מ-2016 כאשר קולין קאפרניק, לשעבר מסן פרנסיסקו 49' עשה זאת.
ההחלטה לכרוע ברך עוררה סערה ברחבי הליגה ואף הגיעה לצמרת הבית הלבן.
זמרות אחרות כמו ביונסה הוציאו שירים עם מסרים דומים, כולל "Black Parade", שמדבר על חלוקה גזעית.
"תרימו את האגרופים שלכם באוויר, תראו אהבה שחורה", היא שרה. "זקוקה לשלום ולפיצוי עבור עמי".
"אני לא יכולה לשכוח שההיסטוריה שלי היא הסיפור שלי", המשיכה.
"בהיותם שחורים, אולי זו הסיבה שהם תמיד כועסים".