ד"ר גל לופט, דמות מפתח בחקירת הרפובליקנים בבית הנבחרים את הטענות למעשי השחיתות הבינלאומית של משפחת ביידן, עומד בפני אישומים פדרליים של סחר בנשק, פעילות כלוביסט לא רשום עבור סין, וזלזול בסנקציות האמריקניות על איראן, כך עולה מכתב אישום שהוגש אמש (שני) במנהטן.
התובעים במחוז הדרומי של ניו יורק טוענים כי לופט, (בן ה-57, בעל אזרחות אמריקאית-ישראלית, שנעצר בקפריסין בפברואר האחרון ומאז נמצא במנוסה), הסכים ב-2015 לאפשר לבכיר לשעבר בהונג קונג פטריק הו לשלוח 350 אלף דולר מדי שנה לצוות החשיבה של הלופט, במכון לניתוח ביטחון גלובלי. בתמורה, נכתב בכתב האישום, הסכים לופט "לגייס ו'לחנך' בכיר לשעבר בארה"ב "לצאת בהצהרות פומביות... לטובת סין".
שמו של הבכיר לא צוין בכתב האישום, אך פרטים על עבודתו תואמים את הפרופיל של ראש ה-CIA לשעבר ג'יימס וולסי, שעבד תקופה קצרה בצוות המעבר של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ לאחר הבחירות ב-2016.
גם שמו של פטריק הו לא מופיע בכתב האישום, אך הפרטים במסמכי בית המשפט תואמים אירועים בחייו של הו - ובראשם מעצרו על ידי גורמים רשמיים בארה"ב בנובמבר 2017 באשמת שוחד והלבנת הון.
לופט טוען כי כתב האישום הוא ניסיון-חיסול-פוליטי שנועד למנוע ממנו להעיד על מעללי משפחת ביידן ועל המיליונים שהמשפחה קיבלה מאנשים בעלי קשרים למודיעין הצבאי הסיני.
לופט חשף בעבר כי לבני הזוג ביידן הייתה חפרפרת של ה-FBI שחלקה מידע מסווג עם מיטיביהם הסינים מחברת האנרגיה הממשלתית הסינית CEFC.
"אני, שהתנדבתי ליידע את ממשלת ארה"ב על פרצת אבטחה פוטנציאלית ועל פגיעות מידע רגיש מצד אדם שמתחרה על תפקיד הנשיא הבא, נרדף כעת על ידי אותם אנשים שהודעתי להם! - וייתכן שאצטרך לחיות במנוסה למשך שארית חיי", אמר לופט ל"ניו יורק פוסט" בסרטון שצולם במקום לא ידוע בשבוע שעבר. אגב, בזמן הדיל לכאורה שעשה הו עם לופט, הו בדיוק עמד בראש ועדת קרן האנרגיה של סין, חלק מהמחלקה הלא ממשלתית של קונגלומרט CEFC China Energy שעשתה ביזנס עם משפחת ביידן...
לופט אף טוען כי בשל מיקומו הרגיש החליט לעזור לארה"ב ונפגש עם שישה בכירים ב-FBI ובמשרד המשפטים בבריסל וסיפר להם על היקף הקשר של ביידן עם CEFC.
בין טענותיו היה כי הקונגלומרט הסיני משלם 100 אלף דולר בחודש להאנטר ביידן ועוד מאה אלף דולר לאח הראשון ג'ים ביידן, בתמורה לקשריהם עם ה-FBI ושימוש בשם ביידן לקידום יוזמת החגורה והדרך של סין ברחבי העולם - וכי הכסף מוזרם דרך מקורב אחר למשפחת ביידן, רוב ווקר.
לופט הוסיף גם כי ג'ו ביידן, אז סגן הנשיא לשעבר, השתתף בפגישה בתחילת 2017 במלון ארבע העונות בוושינגטון הבירה, עם בנו האנטר ועם בכירים מ-CEFC - פגישה שקיומה אושר מאוחר יותר על ידי ווקר בעדותו בפני הקונגרס.
לופט אף הוסיף כי להאנטר היה מקור סודי ב-FBI בשם "עין אחת" שהודיע להו שהוא נמצא תחת חקירה.
"משרד המשפטים האמריקאי אומר שאני אחראי לתשלום של 6,000 דולר בחודש לראש ה-CIA לשעבר ג'יימס וולסי כדי לשים את שמו על מאמר שכתבתי לעיתון הצ'יינה דיילי", אמר לופט על כתב האישום.
"למה מגישים נגדי כתב אישום?... על כתיבת צללים של מאמר תמים שלא קיבלתי עליו שום תשלום?, לא כל שכן מממשלה זרה?, כאשר תיקי רוכלות, שחיתות, וההשפעה המערכתית של משפחת ביידן מטעם ממשלות זרות, שעליה גרפו מיליונים, לא נענשים?".
"התבקשתי על ידי סוחר נשק אמיתי, חבר ישראלי, לברר עם חברה שאני מכיר אם יש להם פריט ומה יהיה מחירו של פריט", סיפר לופט ל"ניו יורק פוסט" בשבוע שעבר.
"כאן הסתיימה הקונספירציה. בלי מעקב, בלי כסף, בלי פעילות תיווך".
יו"ר ועדת הפיקוח, ג'יימס קומר, שהתכונן לראיין את לופט כשנעלם, אמר כי הישראלי נותר "עד פוטנציאלי" בחקירת הפאנל למרות מעמדו כנמלט.