הם נמצאים סביבנו כמעט תמיד, בכיס או במגירות, אבל האם ידענו שיתכן שמטבעות הרבע דולר, הנקראים באנגלית קוורטר (quarter), יכולים להיות שווים הרבה יותר מרק 25 סנט?
למעט סדרה ספציפית אחת, כל מטבעות הרבע דולר שיצאו עד היום, עוצבו בסגנון דומה ולכן על מנת לזהות האם נפל בגורלכם להחזיק במטבע שווה במיוחד, מומלץ לבדוק באתרים המספקים מידע לגבי שווי המטבעות כמו למשל גריישיט (Grayshhet).
למרות זאת, אם הייתם בני מזל של ממש, ובידכם מטבע מגרסת D שנת 1932, כאן כבר מדובר בסיפור אחרי לגמרי וההמלצה היא לפנות לאספנים או דילרים שמומחים בתחום.
חשוב לציין שמטבע מסוג זה הוא נדיר במיוחד ולכן בלשון המעטה, שוויו מוערך בהרבה יותר מהמספר הנקוב עליו.
מטבע הקוורטר הונפק לראשונה בשנת 1932 וכידוע עדיין בשימוש עד היום. בשנה זו יצאו 3 גרסאות, P-מפילדלפיה, D-מדנבר ו-S מסן פרנסיסקו.
מהשלישייה הנדירה הזאת D נחשבת ליוקרתית מכולן.
מטבע שכזה במצב שמור מאוד (MINT) הינו מבוקש ביותר מאחר שמתוך 436 אלף מטבעות קוורטר שיוצרו בשנת 1932, רק עשרה אחוז יוצרו בדנבר, כלומר מסדרה D.
זו הסיבה שהם נחשבים למאוד קשים להשגה ועל אחת כמה וכמה למציאה במצב מעולה.
אלמנט מצב המטבע הינו קריטי ביותר ומשמעותו היא פערים של עשרות אלפי דולרים. לצורך הדוגמה מטבע מסדרה D במצב שמור מאוד יכול להיות שווה בממוצע כ-18 אלף דולרץ
לעומת זאת, ערכו של אותו מטבע במצב לא טוב, צונח עד ל-180 דולר בלבד.
חשוב לציין כי בתוך סדרה D ישנה את גרסת MS66 שיכולה להגיע גם לסכומים של 80 אלף דולר במכירה פומבית אבל כאן כבר מדובר באירוע חריג במיוחד.
היקר מכולם: גרסת MS66 המבוקשת
"אנחנו רואים מטבעות D בתדירות גבוהה בשל הפופולריות של סדרה זו, אולם נדיר למצוא כאלו במצב שמור. הסיבה לכך שבשנים הללו רבע דולר נחשב להרבה כסף ולכן היה בו שימוש בעוצמה גבוהה, מה שהוסיף לשחיקתו", מסבירים המומחים.
"זו הסיבה שאנחנו רואים הרבה כאלו במצב לא טוב. למרות זאת, אנחנו יודעים שיש גם לא מעט מטבעות D 32 באיכות מעולה, רק צריך למצוא אותם ואפשר לקבל הרבה מאוד כסף תמורתם.