חוק ההגירה המדובר יצא לדרך בפלורידה בתחילת החודש וכצפוי מעורר סערה בקרב קהילת המהגרים במדינת השמש הזורחת.
מספר ארגוני עובדים והגירה הגישו תביעה כנגד המושל דה-סנטיס בטענה כי החקיקה האחרונה פוגעת בשגרת חייהם. לכלי התקשורת הם מסרו כי מטרתם היא למנוע ממדינת פלורידה לאכוף את החוק.
כזכור, מושל פלורידה, רון דה-סנטיס חתם לפני כחודשיים על חקיקה במסגרתה לא תהיה יותר הכרה ברשיונות נהיגה מטעם כל מדינה שהיא המוחזקים על ידי שוהים בלתי חוקיים. יתרה מכך, החוק החדש נושא עימו השלכות חמורות עבור אלו אשר יעסיקו או ישנעו עובדים שאינם סידרו את מעמדם החוקי בארצות הברית.
כמו כן, בתי חולים יחוייבו לדווח על מעמדם החוקי של מטופלים שיבקשו לממן את עלות ביקורם בכיסוי ממשלתי (Medicaid).
"החקיקה החדשה שמה רבבות תושבי פלורידה ומדינות אחרות, בעלי מעמד חוקי ולא חוקי כאחד, בסיכון להעצר, להיות מואשמים ולהיתבע בעברת הסעת אנשים לתוך וברחבי פלורידה", נכתב בכתב התביעה.
עוד נכתב כי "בני משפחות לא יוכלו לבקר אחד את השני מחוץ לגבולותיה. הורים לא יוכלו לעבור עם ילדיהם למדינה אחרת במטרה לקבל טיפול רפואי או אפילו להסיעם למשחקי כדורגל".
בין הארגונים העותרים, ניתן למנות את מועצת ההגירה האמריקאית, "אמריקאים למען צדק הגירתי, וכן 12 אלף חברים מאיגוד העובדים.
הגופים טוענים כי חוקי ההגירה החדשים בפלורידה נוגדים את החוקה מאחר שהם מרחיקים אל מעבר למדיניות ההגירה הפדרלית ומונעים בתכנית זו ממהגרים להיכנס לפלורידה ובכך שמים את אנשי החוק המדינה בעמדה בעייתית בה הם צריכים להכריע מצבים סבוכים בנוגע לסיפורים אנושיים של אנשים ומעמדם".
בראיונות עיתונאים, סיפרו נציגי ארגוני העובדים כי המהלך הוביל למגמת נטישה. "אנחנו שומעים יותר ויותר קולות של תושבים שהתחילו לארוז וככל שיחלוף הזמן והחוק יצבור תאוצה, המגמה רק תלך ותגבר".
מנגד, הסביר דה-סנטיס כי החוק היה הכרחי אל מול מה שהוא מגדיר ככישלון ממשל ביידן בהגנה על הגבולות.
טוען כי החוק הכרחי מול מדיניות ההגירה של הנשיא ביידן. מושל פלורידה, רון דה-סנטיס
למרות נחיצותו על פי תפיסת עולמם של תומכיו, מבקשים ארגוני העובדים להבהיר כי לא ניתן להתעלם מהסיפורים האנושיים מאחורי הבירוקטיה כמו למשל של אופליה אגילר, עובדת לא חוקית המתגוררת בפלורידה אשר ילדיה הקטינים אזרחי המדינה וכעת היא חוששת שתאלץ להיפרד מהם. אם לא די בכך אז היא נמנעת כבר תקופה ארוכה מלטפל בפציעת עבודה שגרמה לכאבים בגבה, מאחר שכאמור, נושא מעמדה החוקי יעלה עם ביקורה בבית החולים.
על פי ההערכות, העובדים הלא חוקיים בעבודות המבוקשות מהווים כעשרה אחוזים מאוכלוסיית פלורידה וכתוצאה מכך, החקיקה החדשה יצרה מצב של אי ודאות אצל המעסיקים והמועסקים כאחד.
מבצע המעצרים במיאמי. צילום: ICE
בתוך כך, בשבוע שעבר דווח כי רשויות ההגירה במיאמי הודיעו על מבצע מעצרים שהתרחש בסוף החודש האחרון במטרה לאתר שוהים בלתי חוקיים אשר מהווים סכנה לציבור.
את המבצע ניהלו שוטרים מטעם סוכנויות אכיפת ההגירה ICE ו-ERO וכן כוחות משמר הגבול אשר הביאו למעצרם של 18 חשודים.
עשרה מתוך העצורים הם אזרחים במקור מגוואטמלה , שלושה ממקסיקו, שניים מהונדורס וברזיל ואחד מסנט לוסיה.
על פי הודעת הרשויות, המעצרים כללו בין היתר את האישומים הבאים:
בת 36 מגוואטמלה נעצרה בגין תאונת פגע וברח, הזנחת ילד ונהיגה תחת שכרות. בן 27 ממקסיקו נעצר בגין נהיגה בשכרות, תקיפה, גרימת נזק לנכס. כנגד בן 44 ממקסיקו עומדים אישומים בגין תאונת פגע וברח וכן התנגדות למעצר. בנוסף, בן 24 מברזיל נעצר בגין החזקת קוקאין.
כולם ממתינים לשימוע לפני גירוש בפני שופט הגירה. לדברי הרשויות, כל מקרה נבחן בפרטניות ונכללו בתוכו הנתונים והנסיבות שהובילו למעצר ובהמשך התיקים הועברו למשרד התובע הכללי.
בתגובה למבצע המעצרים, רשויות ההגירה מבקשות מהציבור לדווח על כל שוהה בלתי חוקי מבוקש אשר לגביו יש מידע בנוגע למקום הימצאו. הן הוסיפו כי כוחותיהם מתוגברים באלפי סוכנים ברחבי המדינה שתפקידם הוא להבטיח את שלום הציבור מפני אלו המהווים סיכון.