העדכון הצפוי האחרון במבחן לאזרחות אמריקאית מעורר לא מעט דאגות בקרב עורכי דין ומועמדים בעלי כישורי אנגלית נמוכה מחשש שהם עלולים להתקל בקשיים בדרך לקבלת האזרחות.
מדובר בשלב האחרון בהליך האזרחות לאחר חודשים ארוכים של המתנה מזמן הבקשה ובתום המתנה נוספת שארכה בין 3-5 לשנים מרגע קבלת מעמד תושבות הקבע (גרין קארד).
בשנת 2020 הורה הנשיא לשעבר, דונלד טראמפ על מספר שינויים אשר הפכו אותו לקשה ומאתגר יותר למעבר, אולם כניסתו לתפקיד של הנשיא הנוכחי, ג'ו ביידן, הוא ביטל אותם והחזיר את המבחן למתכונת הקודמת והידידותית יותר שעודכנה במקור בשנת 2008.
עם תום שנת 2022, הודיעו רשויות ההגירה כי לאחר 15 שנה ממועד העדכון האחרון, על המבחן לעבור עדכון חדש בטרם תסתיים שנת 2023.
השינויים המוצעים לעדכון המדובר, כוללים בתוכם את סעיף הדיבור אשר יעריך את כישורי הדיבור באנגלית של המועמד. במסגרת קריטריון זה, שוטר ההגירה יציג תמונות של אירועים מסויימים ויבקש מהמועמד לתאר אותם.
עד עתה, יכולת הדיבור באנגלית נבחנה באמצעות שאלות הנוגעות לתוכן שכבר מולאו על ידי המועמדים בכתב, וכאמור, כעת, הם צפויים להישאל על תמונות שתצגנה נושאים ללא רקע מקדים לגביהם.
לדברי מועמדים רבים, החשש נוגע יותר לכאלו שלמדו אנגלית בשלב מאוחר בחייהם אשר גם ככה מגיעים לבחינה לחוצים והעדכון הנוכחי רק יגביר את מימד הלחץ.
הצעה לעדכון נוסף מתייחסת לקריטריון הבקיאות בהיסטוריה האמריקאית, במסגרתו הכוונה כעת היא להופכו לשאלון סגור עם מספר אופציות לתשובה (מבחן אמריקאי) בניגוד למתכונת הנוכחית שהיא שאלון פתוח במבחן בעל פה.
המניע מאחורי עדכון זה, הינו הרצון לאתגר את המועמד בידע נרחב יותר בנושא ולא בשאלות קלות יחסית כמו "ציין מלחמה אחת בה הייתה מעורבת ארצות הברית במאה ה-20".
המבחן בגרסתו הנוכחית דורש מהמועמד לענות על 6 מתוך 10 שאלות אשר נבחרות באופן אקראי מתוך מאגר של 100 אשר אליהן ניתן ללמוד ולהיערך בטרם הבחינה.
בחודש דצמבר האחרון, הודיעו רשויות ההגירה כי העדכונים למבחן ההגירה יסייעו בשיפור ואיחוד ההליך וירתמו את המועמד לאזרחות להפגין את כישוריו באנגלית, בהיסטוריה האמריקאית ובממשל.