קבוצה המונה מעל 50 מחוקקים משני קצוות המתרס הפוליטי מפעילה לחץ על ממשל ביידן לשחרר את צוואר הבקבוק בתהליך הגרין קארד ובכך לאפשר להמוני מועמדים להגיש בקשה למעמד תושבות הקבע מוקדם יותר מהרגיל.
מטרתם העיקרית של המחוקקים הינה לוודא כי מועמדים להגירה שאושרו להגשה תחת מסלול עבודה, יספיקו לנצל את מלוא מכסות הגרין קארד הניתנות בכל שנה פיסקלית.
זירוז שכזה, גם אם לא מבטיח לכל מועמד את קבלת מעמד תושבות הקבע, יסייע לו עד אז משמעותית בהשגת אישורי עבודה וכניסה ויציאה בגבולות ארצות הברית.
"העיכובים הבירוקרטיים במערכת ההגירה תוקעים את הכלכלה ומותירים משפחות רבות באי ודאות", כתב חבר הקונגרס הדמוקרטי, ראג'ה קרישנמורת'י, אחד מתומכי המהלך.
הוא הוסיף כי הממשל יכול להקל על העול תוך כדי חיזוק הכלכלה ויצירת אפשרויות תעסוקה.
מידי שנה, מחולקות לפחות 140 אלף מכסות גרין קארד במסלול עבודה, אליהן יש גם לכלול בנוסף אשרות שנותרו "מיותרות" במסלול המשפחות ומועברות למסלול זה.
אופן חלוקת המכסות גם מנוהל תחת מגבלת מדינת המוצא, כתוצאה מכך, מהגרים ממדינות בעלות אוכלוסיה ושיעור בקשות גבוהים, למשל כמו הודו, סובלים מזמן המתנה גבוה במיוחד, גם אם בקשת המחוקקים תתקבל.
עד כה, רשויות ההגירה קובעות את מועדי תחילת ההליך לקבלת הגרין קארד על סמך תאריך הגשת הבקשה וזאת ביחס לצפי המכסות הפנויות.
כעת מנסים המחוקקים לשנות שיטה זו שלדבריהם יוצרת בלבול וחוסר אחידות. על פי נוסח הצעתם, הפיכת כל אשרות העבודה זמינות החל מה-1 באוקטובר בכל שנה פיסקלית, תאפשר למהגרים להגיש מועמדות לתושבות קבע ללא קשר למיקומם בתור ובכך יובטח כי אף מכסת גרין קארד שנתית לא "תשרף".
יש לציין בשני העשורים האחרונים מאות אלפי מכסות גרין קארד לא נוצלו בשל קשיים בירוקרטיים מסוג זה.