חברת ביטוח גדולה השתמשה בטכנולוגיית מעקב מקשים במחשב הנייד של עובדת כדי לבדוק אם היא עובדת בשעות המיועדות לה - זה נגמר נורא עבורה.
ועדת העבודה ההוגנת (FWC) דחתה בקשת פיטורים לא הוגנת שהוגשה על ידי סוזי צ'ייחו, יועצת לשעבר של קבוצת ביטוח אוסטרליה (IAG), ומצאה כי היא פוטרה בשל "סיבה מוצדקת של התנהגות בלתי הולמת".
על פי ממצאי הוועדה שפורסמו, צ'ייחו היתה אחראית על יצירת מסמכי ביטוח, עמידה בלוחות זמנים רגולטוריים ומעקב אחר "ציות לתנאי העבודה מהבית", בין תפקידים משמעותיים אחרים.
למרבה האירוניה, הביצועים שלה בעבודה מהבית סימנו את סוף הקריירה בת 18 השנים שלה בחברה.
על פי ממצאי ה-FWC, צ'ייחו פוטרה ב-20 בפברואר משום שהחמיצה מועדים ופגישות, נעדרה ולא ניתן היה ליצור עמה קשר, תוך שהיא לא השלימה משימה שגרמה לרגולטור התעשייה לקנוס את IAG.
חודש לאחר מכן, צ'ייחו טענה בפני ה-FWC כי למעסיק שלה הייתה "תוכנית מתוכננת מראש להוציא אותה מהעסק וכי היא הייתה על הכוונת בשל בעיות בריאות הנפש שלה".
על פי הממצאים המקוונים, צ'ייחו קיבלה אזהרה רשמית בנובמבר 2022 על התפוקה שלה והושמה בתוכנית לשיפור ביצועים.
היא הייתה כפופה לסקירה מפורטת של פעילותה, ותוכנה מיוחדת ניתחה את מספר הפעמים שלחצה פיזית על המקלדת שלה ב-49 ימי עבודה מאוקטובר עד דצמבר.
הבדיקה העלתה כי היא לא עבדה את שעות העבודה שלה במשך 44 ימים, התחילה מאוחר ב-47 ימים, סיימה מוקדם ב-29 ימים וביצעה אפס שעות עבודה ב-4 ימים.
בימים שבהם היא כן נכנסה, הייתה לה "פעילות הקשה נמוכה מאוד" והיא רשמה אפס הקשות במשך 117 שעות באוקטובר, 143 שעות בנובמבר ו-60 שעות בדצמבר.
היא ביצעה בממוצע 54 לחיצות בשעה במהלך המעקב שלה, מה שהראה כי "היא לא התייצבה לעבודה וביצעה את עבודתה כנדרש".
בפגישה רשמית בה דנו בממצאי הביקורת, צ'ייחו אמרה שהיא "לא האמינה לרגע" שהנתונים נכונים, אך לא הראתה ראיות לכך.
"ניסיתי לעבור על מיילים והודעות כדי לראות אם אני יכולה להסביר את זה", כתבה.
"עברתי הרבה בעיות אישיות שגרמו להידרדרות בבריאות הנפשית שלי ולצערי אני מאמינה שזה השפיע על הביצועים שלי ועל העבודה שלי".
צ'ייחו אמרה שהיא תמיד התחילה בזמן אבל היו לה "כמה דברים שקרו".