לפחות 93 בני אדם נהרגו בשריפות באי מאווי שבהוואי, בזמן שהרשויות נאבקות להשתלט על מה שהפך להתפרצות השריפות הקטלנית ביותר בארה"ב זה יותר ממאה שנה.
הכבאים כילו שריפה אחת ליד דרום קיהיי בדרום מערב האי, אך המשיכו להילחם בלהבות במערב מאווי ובפנים הארץ, כך מסרה ממשלת מחוז מאווי בהצהרה שפורסמה ביום שבת.
השריפות החלו ביום שלישי, וכילו את העיירה ההיסטורית להאינה בזמן שלוו ברוחות חזקות מהוריקן דורה, שעבר מאות קילומטרים דרומית ליעד התיירותי הפופולרי.
מושל הוואי, ג'וש גרין, אמר במסיבת עיתונאים ביום שבת כי מניין ההרוגים צפוי להמשיך לעלות.
בינתיים, הסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום (Fema) ומרכז האסונות באוקיינוס השקט העריכו כי השריפות גרמו לנזק בשווי של כ-5.5 מיליארד דולר, שכן הלהבות הרסו או גרמו נזק ליותר מ-2,200 מבנים בלהיינה שבמערב האי.
השריפות השפיעו בעיקר על בנייני מגורים, וכ-4,500 בני אדם עשויים להזדקק למחסה כתוצאה מהלהבות, ששרפו 8,700 דונם של אדמה, מסרו שתי הסוכנויות.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הכריז מוקדם יותר השבוע על אסון גדול והורה על סיוע פדרלי לתמיכה במאמצים המקומיים והמדינתיים באזורים שנפגעו.
יותר מ-200 אנשי פימה (FEMA) נפרסו בהוואי נכון ליום שבת. גרין אמר כי גורמים רשמיים יבחנו מדיניות לשיפור הבטיחות בעתיד.
"העולם השתנה. סופה עכשיו יכולה להיות הוריקן-שריפה או הוריקן-אש, זה מה שחווינו. לכן אנחנו בוחנים את המדיניות הזו, כדי לגלות איך אנחנו יכולים להגן על האנשים שלנו בצורה הטובה ביותר".
הוא הוסיף כי השריפות הן "אסון הטבע הגדול ביותר שחווינו אי פעם... זה גם הולך להיות אסון טבע שלוקח זמן מדהים להתאושש ממנו".
השריפות גרמו גם להפסקות חשמל ולהשבתת פעילות של טלפונים ניידים, והן צפויות לפגוע בכלכלה התלויה בתיירות של הוואי, כאשר אנשים שתכננו לבקר ישקלו מחדש אם לנפוש באי.
רשות התיירות אף המליצה למבקרים בטיולים לא חיוניים לעזוב את מאווי.
השריפות בהוואי, שהוחמרו בשל תנאי היובש, פרצו לאחר שהרשויות אישרו כי יולי היה החודש החם ביותר שתועד אי פעם בעולם.
עליית הטמפרטורות גורמת לבצורות ותורמת לשריפות במדינות רבות.
השריפות בהוואי הן הקטלניות ביותר מאז שריפת היער קלוקט במינסוטה ובוויסקונסין שבה נהרגו 453 בני אדם ב-1918, כך דיווחה התקשורת האמריקנית.