מערכות ביומטריות עשויות להשתלט בקרוב על בדיקות הזהות המסורתיות לרכישת טבק ומשקאות חריפים באמפייר סטייט, אם הצעת חוק של הסנאטור ממדינת ניו יורק ג'יימס סקופיס תתפוס תאוצה.
בשונה מללחוץ על הבלמים בתגובה לקצב המהיר של טכנולוגיות פולשניות, סקופיס טוען שהצעתו תצית חדשנות ותשרת את הצורך של הציבור בנוחות.
הצעת החוק, שהוצגה לראשונה בשנת 2021, תומכת בשימוש בסריקות פנים, כף יד, או טביעות אצבע, כאמצעי תקף לאימות גיל בעת רכישת פריטים מוגבלי גיל כאלכוהול או טבק.
סקופיס אף מדגיש כי יישום מוצלח של טכנולוגיה מתקדמת זו יבסס את ניו יורק כמדינה מובילה בחדשנות טכנולוגית.
הוא מצביע על דוגמאות שבהן הביומטריה שיפרה את היעילות התפעולית: אצטדיונים בסיאטל המאמתים את גיל הלקוחות ואת התשלום עבור משקאות אלכוהוליים באמצעות סריקות טביעות אצבע; ומינהל אבטחת התחבורה (ה-TSA) הממנף זיהוי פנים לבדיקת זהויות נוסעים במספר שדות תעופה בארה"ב. לדברי סקופיס, מערכות אלה הוכחו כיעילות ונטולות "שיהוקים".
היעדר היחס של הצעת החוק בנוגע לפרטים כגון אחסון נתונים ומשך השמירה עוררה ספקות בקרב אנשי מקצוע בתחום הפרטיות, כולל קובון צווייפל-קיגן, מנכ"ל האיגוד הבינלאומי של מומחי פרטיות.
צוויפל-קיגן מזהיר מפני פגיעה אפשרית באנונימיות הלקוחות, שכן בניגוד לחוויית הקמעונאות הקונבנציונלית, המערכת הביומטרית תיצור שובל דיגיטלי של עסקאות צרכנים.
האופי הבלתי הפיך של סריקת טביעות אצבע, וכף יד, מטיל גם גורמי סיכון נוספים, שכן בניגוד לסיסמאות, לא ניתן לשנותן במקרה של דליפת נתונים.
עם זאת, סקופיס משדר כי חששות אלה יטופלו על ידי מאמציה האדמיניסטרטיביים הערניים של רשות המשקאות של מדינת ניו יורק.
בנוסף, הוא מבטיח כי ההשתתפות בתוכנית הביומטרית (לפחות לעת עתה) תהיה וולונטרית לחלוטין.
בעוד הצעת החוק הגורפת מספקת מס שפתיים שנועד להרגיע חששות לגבי פרטיות הפרט, המבקרים טוענים כי ייתכן שהיא רק קרש קפיצה לקראת נרמול השימוש במידע ביומטרי.
עבור אלה המוקירים את האנונימיות ואת זכותם של הצרכנים למנוע זליגת מידע אישי, הצעתו של סקופיס להגביר את הנוחות ולטפח חדשנות עשויה להיתפס יותר כוויתור על פרטיות במסווה של קדמה.
בזמן שתושבי ניו יורק החופשיים ממתינים לגורל החוק, דבר אחד בטוח: הוויכוח על פרטיות מול נוחות עדיין רחוק מהכרעה.