החברה הגיעה למסקנה שהיא צריכה לנקוט בפעולה הרבה יותר אגרסיבית כדי להבטיח שהחומרה שלה לא תפלוט ניצוצות אחרי עונת השריפות של 2019, שהייתה אחת הגרועות ביותר שתועדו בהיסטוריה של האי מאווי, על פי ה-WSJ.
אך נראה כי החברה לא עשתה עבודה רבה למימוש מטרה זו לפני שאחד מקווי החשמל שלה הפעיל את הניצוץ שעוררה את גל השריפות בשבוע שעבר שהרגה לפחות 100 בני אדם.
במקום זאת נראה כי הלה השקיעו משאבים משמעותיים ביוזמות אנרגיה ירוקה בשנים שקדמו לשריפות השבוע.
"בעוד שהיה חשש לסיכון שריפות, מבחינה פוליטית ההתמקדות הייתה בייצור חשמל ירוק", אמרה מינה מוריטה, יו"ר הוועדה לשירותים ממשלתיים בין 2011 ל-2015.
הוואיאן אלקטריק הוציאה פחות מ-245 אלף דולר על פרויקטים ספציפיים למניעת שריפות באי בין 2022 ל-2019, לאחר שקבעה ב-2022 כי עליה לעשות יותר כדי להפחית את הסיכונים שמציבים ניצוצות תועים.
למרות שפרסמה הודעה לעיתונות בשנת 2019 בה התחייבה לנקוט פעולה להפחתת הסיכון לשריפות והגברת המוכנות, נראה כי החברה הזכירה את סכנת השריפות כמחשבה צדדית ולא כעדיפות בהגשות רגולטוריות לסוכנות המדינה הרלוונטית.
במהלך אותן שנים שבהן הוואיאן אלקטריק התחייבה בפומבי לנקוט פעולה נוספת להפחתת סיכונים, החברה לקחה על עצמה קמפיין מסיבי כדי להגיע ליעדי המעבר ארוכי הטווח של המדינה לאנרגיה ירוקה, על פי ה-WSJ.
בביקורת שנערכה בשנת 2020 במערכות הניהול של החברה נמצא כי שיקולי הסיכון שלה התמקדו בעיקר בסיכונים פיננסיים, תוך ניתוח מינימלי של סיכונים תפעוליים, בעוד שלחטיבה בחברה המפקחת על פעילות קווי החשמל היו בעיות ניהול משמעותיות.
אך נראה כי לא מדובר במחדל היחיד שתועד עד עתה בהוואי.
כששריפות יער השתוללו במערב מאווי ב-8 באוגוסט, פקידי מים מטעם המדינה עיכבו את שחרור המים שבעלי האדמות רצו לסייע שיגן על רכושם וחייהם מפני שריפות. הפסקת המים נמשכה רוב שעות היום והמים הגיעו רק מאוחר מדי.