ארה"ב קיבלה בקשות מהולנד ודנמרק להעביר מטוסי קרב מסוג F-16 לאוקראינה, אך קייב חייבת לעמוד ב"קריטריונים מסוימים" לפני שהבקשות יאושרו, אמר דובר הפנטגון.
"כדי להשלים את ההעברה יש קריטריונים מסוימים שצריך לעמוד בהם, כולל הכשרה בשפה האנגלית, ודברים אחרים כמו לוגיסטיקה בשטח", סגנית מזכיר העיתונות סברינה סינג הסבירה בתדרוך ביום שני. היא הוסיפה כי רמת הכשרת השפה שטייסים אוקראינים צריכים היא "משמעותית", והוסיפה כי התהליך "הולך לקחת קצת זמן".
בתחילת אוגוסט דיווח פוליטיקו כי אימוני F-16 לאוקראינים שסופקו על ידי מדינות אירופה עלולים להיפגע על ידי מחסום השפה.
על פי מקורות העיתון, רק שמונה מתוך הקבוצה הראשונה של 32 טייסים שנבחרו להטיס את מטוסי הקרב מהדור הרביעי שתוכנן על ידי ארה"ב היו בעלי ידע מספיק באנגלית כדי שיוכלו לקחת חלק בתוכנית.
"אז ברגע שהקריטריון הזה יתקיים, נהיה בעמדה לאשר את ההעברה", הוסיפה סגן מזכיר העיתונות.
סינג גם אישרה כי ארה"ב "פתוחה" לרעיון של הכשרת טייסים אוקראינים שיטיסו את מטוסי ה-F-16 במקרה שלהולנד ולדנמרק לא תהיה היכולת ללמד את כל הטייסים שנשלחו מקייב בבת אחת. אוקראינה היא זו שתחליט כמה מטייסיה יקבלו הכשרה במטוסי F-16, אמרה, והוסיפה כי קייב עדיין לא הגיעה למספר הסופי.
ביום ראשון הודיעו הולנד ודנמרק כי יספקו לאוקראינה מטוסי F-16, דבר שקייב דרשה במשך חודשים על רקע הסכסוך שלה עם רוסיה.
הולנד, שלה 42 מטוסי F-16, לא אמרה כמה תתרום, אך מנהיג אוקראינה ולדימיר זלנסקי טען כי הצי כולו יעשה את דרכו לקייב.
דנמרק הבטיחה למסור 19 מטוסים לאוקראינה, שישה מהם יסופקו עד סוף השנה.
ביוני אמר נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כי מטוסי ה-F-16 "יישרפו" ברגע שיימסרו לאוקראינה, בדיוק כמו טנקי לאופרד-2, רכבי קרב מסוג בראדלי וכלי נשק אחרים שסופקו על ידי המערב שסופקו בעבר.
מוסקבה הזהירה שוב ושוב כי אספקת נשק מתוחכם יותר לאוקראינה על ידי ארה"ב ובעלות בריתה עלולה לחצות את "הקווים האדומים" שלה ולגרום להסלמה משמעותית במעשי האיבה.
רוסיה טוענת כי אספקת נשק, שיתוף מודיעין ואימונים לכוחותיה של קייב כבר פירושם שמדינות המערב הן צד דה פקטו בסכסוך.