אוניברסיטת הרווארד דורגה כאוניברסיטה הגרועה ביותר בארה"ב מבחינת חופש הביטוי בדו"ח הדירוג השנתי שפורסם ביום רביעי, כאשר הדו"ח דירג את אקלים הדיבור של בית הספר כ"תהומי".
הקרן לזכויות הפרט והביטוי (FIRE) – דירגה את אוניברסיטת הרווארד במקום האחרון ברשימת 248 בתי הספר שלה עם ציון 0.
נתון זה הציב את הרווארד בפיגור של 11 נקודות מאוניברסיטת פנסילבניה שבמקום ה-247.
חוקרי FIRE אמרו כי האפס היה "נדיב", בהתחשב בכך שהציון האמיתי של הרווארד היה 10.69-, כך דיווח הניו יורק פוסט.,
"חשבתי שזה יהיה כמעט בלתי אפשרי שאוניברסיטה תיפול מתחת לאפס, אבל היו להם כל כך הרבה סנקציות על חוקרים", אמר שון סטיבנס, מנהל סקרים וניתוח ב-FIRE.
Harvard is named worst school for free speech — scoring zero out of possible 100 https://t.co/PJyBjt5bW5 pic.twitter.com/qM4KEKFKZ0
— New York Post (@nypost) September 6, 2023
בשנה האחרונה, תשעה פרופסורים וחוקרים בהרווארד התמודדו עם קריאות להעניש או לפטר אותם בגלל דברים שאמרו או כתבו.
באפריל, 100 פרופסורים מהרווארד התאגדו כדי לנקוט עמדה למען חופש הביטוי על ידי הצטרפות למועצה לחופש אקדמי לאחר שראו צעדים משמעתיים ננקטים נגד חוקרים וסופרים.
"אנחנו נמצאים עכשיו בתקופת משבר", אמרה אז ג'נט היילי, פרופסור בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד וחוקרת תיאוריה משפטית פמיניסטית.
"אנשים רבים מאוד מאוימים - ולמעשה עוברים - הליכים משמעתיים בגין מימוש חופש הביטוי והחופש האקדמי שלהם".
"הרבה אנשים חושבים שמגיע להם לא להיעלב [בקמפוס] והם מוכנים להתלונן. קשה מאוד למוסדות לעצור את גלגלי המשמעת מלהסתחרר", המשיכה היילי.
הנתונים שנאספו על ידי FIRE נגזרו מ -750,000 סטודנטים לתואר ראשון נוכחיים ובוגרים טריים ממכללות ברחבי ארה"ב.
דירוג חופש הביטוי התבסס על מערכת ניקוד של כ-13 מרכיבים, שישה מהם הסתמכו על תפיסות הסטודנטים לגבי אקלים חופש הביטוי בקמפוסים שלהם.
שבעת המרכיבים הנותרים ניתחו את התנהגות המנהלים, הסגל והסטודנטים ביחס לחופש הביטוי.
בין התפיסות שנבחנו על ידי FIRE כדי לחשב את הדירוג היו רמת הנוחות של התלמידים להביע רעיונות; סובלנות כלפי דוברים ליברלים ושמרנים באירועים בקמפוס; האם התנהגות מפריעה (כמו צעקות של דוברים שנויים במחלוקת) הייתה נסבלת; והאם ניתן לדון בגלוי בנושאים שנויים במחלוקת כמו הפלות ופיקוח על נשק.