אוניברסיטת פנסילבניה מארחת החודש פסטיבל ספרותי פלסטיני בהשתתפות דוברים רבים שתמכו באלימות נגד המדינה היהודית ואף קשורים לחמאס ולחזית העממית, על פי אתר האירוע.
פסטיבל הספרות 'פלסטין כותבת' (PW) יתקיים בתאריכים 22-24 בספטמבר במרכז וולף למדעי הרוח באוניברסיטת פנסילבניה וידון ב"הצטלבויות שבין תרבות וכוח, מאבק, פוליטיקה, שינויי אקלים, מיניות, זכויות אדם, זכויות בעלי חיים, ריבונות מזון ועוד", כך על פי אתר האינטרנט של המרכז.
עם זאת, הפסטיבל וכמה מדובריו, ידועים כמקורבים לקבוצות הטרור המוגדרות על ידי ארה"ב כחמאס והחזית העממית לשחרור פלסטין (החזית העממית).
אחד הדוברים הוא ד"ר סלמאן אבו סיתה, מייסד אגודת אדמות פלסטין וחבר המועצה המייעצת של מרכז השיבה הפלסטיני (PRC) בלונדון. בשנת 2017, סיתה האשים את ישראל ב"אפליה ואפרטהייד וטיהור אתני" בהצהרה למועצת זכויות האדם של האו"ם, על פי אתר האינטרנט של ה-PRC המוגדר על ידי שירות הביטחון הכללי כישות המזוהה עם חמאס בבריטניה בשל "ייזום וארגון פעילות אלימה וקיצונית נגד מדינת ישראל באירופה", כך על פי אתר השב"כ.
ד"ר מארק למונט היל, פרופסור באוניברסיטת העיר ניו יורק, רשום כנואם נוסף למרות תמיכתו הפומבית במחבל רסמה עודה, שהורשע ב-1970 על חלקו בפיגוע בסופרמרקט ובקונסוליה הבריטית בישראל, ובעלי ג'דה, שהניח רימוני יד רבים בירושלים ב-1968 ופצע תשעה בני אדם. בשנת 2015, היל כינה את חייו של עודה "מרתקים" וקרא לשחרורו מהכלא לאחר שהורשע בכך שלא חשף את ההיסטוריה שלו כשהגיש בקשה לאזרחות אמריקאית, על פי מאמר שכתב עבור האפינגטון פוסט.
היל פוטר מ-CNN ב-2018 לאחר שהשמיע התבטאויות רבות בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני, כולל ההצהרה כי הפלסטינים לא צריכים להתבייש "על התנגדותם, על סירובם לא לעשות דבר מול טיהור אתני". היל גם שיבח את האנטישמי הידוע לשמצה לואיס פרחאן, על פי פוסט באינסטגרם שלו. "התברכתי לבלות את היום האחרון עם לואיס פרחאן", כתב היל, "זמן מדהים של למידה, הקשבה, צחוק ואפילו הנהון ראש לצלילי מוזיקה. אלוהים גדול".
�️We are thrilled to announce the second Palestine Writes Literature Festival, set to take place 22-24 September 2023 at the University of Pennsylvania, Philadelphia, on the unceded homeland of the Lenni Lenape Nation of Turtle Island. �️Get your tickets: https://t.co/Ab2i85iAPi pic.twitter.com/XAY0fPqztn
— Palestine Writes (@PalestineWrites) January 18, 2023
נורה עריקאת, חברה בוועדה המייעצת של ועדת ההיגוי של הקמפיין האמריקאי לזכויות הפלסטינים ומרצה באוניברסיטת ראטגרס, נואמת גם היא בפסטיבל.
עריקאת השתתפה בפאנל ב-24 באפריל 2020 עם בכיר חמאס ע'אזי חמד בסדנה הדיגיטלית של מרכז מסאראת ודנה ב"ממשלת הסיפוח בישראל, חזון טראמפ ומגיפת הקורונה", כך לפי פוסט בפייסבוק. עריקאת האשימה "ציונים" ב"פגיעה אלימה ביהודים מזרחיים כדי 'לטהר' אותם מאיכויותיהם המזרחיות ולשקם אותם", כך לפי פוסט שפרסמה בחשבון הטוויטר שלה ב-2016.
בפוסט נוסף מה-24 ביולי כינתה עריקאת את החרם של האגודה האמריקאית לאנתרופולוגיה על ישראל "ניצחון גדול". לפסטיבל יש גם היסטוריה של האדרת טרור ואלימות נגד ישראל.
אחד הפאנלים לדוגמה מתמקד בדובר החזית העממית לשחרור פלסטין, ע'סאן כנפאני, שחוסל בשנת 1972 לאחר שהחזית העממית גייסה שלושה מאנשי הצבא האדום היפני לתקוף את נמל התעופה לוד, הידוע כיום כנמל התעופה בן גוריון, ורצחה 26 בני אדם ופצעה 80 נוספים. הפסטיבל גם ציין את יום השנה לחיסול כנפאני באפריל, ואמר כי הוא השאיר "מורשת שאין דומה לה" וכי הוא היה "מהפכן, סופר ופעיל מוביל", על פי פוסט באינסטגרם.
בשנת 2020, בתה של חאלידה ג'ראר, מנהיגת החזית העממית שנעצרה על ידי צה"ל במספר הזדמנויות, הקריאה בקול מכתב מאמה בפסטיבל השנתי.
הארגון גם מכנה את ארה"ב וקנדה "אי הצבים", שהוא התייחסות למונח האינדיאני לצפון אמריקה במחאה על "קולוניאליזם מתנחלי", על פי הקמפיין האמריקני לזכויות הפלסטינים.