שבעה חשודים הודו באשמת ניהול סוכנות שארגנה מאות נישואים פיקטיביים למטרת קבלת מעמד תושבות קבע בארצות הברית (גרין קארד).
ביום רביעי האחרון, הודה אחד מהם, מרסיאליטו ביאול בניטז בן ה-49, אזרח פיליפיני במקור המתגורר בלוס אנג'לס, בקשירת קשר להונאת הגירה באמצעות נישואים וטפסים מזוייפים כאשר על פי כתב האישום בגינו נעצר לפני כשנה וחצי, הוא תפעל את המנגנון שהיה אחראי על לפחות 600 לקוחות בשנים 2016-2022.
חלק מטקסי הנישואים המזוייפים שארגנו שבעת החשודים
כל אחד מהם שילם לו סכומים שנעו בין 20 ל-35 אלף דולר במזומן ותמורת זאת "שודך" לאזרח או אזרחית אמריקאים שגוייסו על ידי בניטז ושותפיו להונאה אשר דאגו גם לספק מסמכים מזוייפים שכללו החזרי מס לכאורה.
כמו כן, גם טקס הנישואים אורגן על ידי אותה סוכנות שתיעדה אותו על מנת להוליך שולל את פקידי ההגירה כאילו מדובר בחתונה אמיתית.
העונש על פי החוק לעבירות אלו הוא עד 5 שנות מאסר וכן קנס בסך 250 אלף דולר.
יש לציין כי תופעת זיוף הנישואים למטרת קבלת ניירות עבודה ושהייה בארצות הברית אינה חדשה ומוכרת מזה עשרות שנים לרשויות ההגירה במדינה, אשר סוכניה מרכזים את מירב מאמציהם באיתור המתחזים ובהבאתם לדין.
בתחילת העשור הנוכחי, החליט משרד המשפטים האמריקאי תחת הממשל הקודם, להגביר את מאבקו כנגד תופעת הנישואים הפיקטיביים, והודיע אז על כוונתו להקים מחלקה חדשה שתשלול את האזרחות האמריקאית של אותם אנשים החשודים בהשגת אזרחות בדרכי מרמה.
המחלקה שהוקמה נקראה "Denaturalization Section", כלומר מחלקת ביטול ההתאזרחות, ולפי גורמים במשרד המשפטים, מטרתה הרשמית של המחלקה הוגדרה כ"הגברת האכיפה כנגד אנשים שהשיגו אזרחות בדרכי הונאה, באמצעות הפרת זכויות אדם, באמצעות פשעים מיניים ועוד".
"כאשר מחבל או עבריין מין הופך להיות אזרח אמריקאי בנסיבות שקריות, מדובר בפגיעה ישירה במערכת ההגירה החוקית, בייחוד כנגד הקורבנות של אותם פשעים מזעזעים. מחלקת ביטול ההתאזרחות תחזק את מאמצי משרד המשפטים להעמיד לדין את מי שמשיג אזרחות בדרכי מרמה, ולוודא שהם יצטרכו לתת מענה על פשעיהם", הסביר אז ג'ודי האנט, מי שכיהן באותה שנה כעוזר התובע הכללי.