שלושה תוקפים אנטישמיים שתועדו בסרטון ויראלי מכים גבר יהודי במרכז מנהטן הודו באשמה וכעת צפויים לעמוד בפני מספר שנים מאחורי סורג ובריח.
מחמוד מוסא ומוחמד עות'מאן הואשמו בתקיפה מדרגה שנייה שבוצעה כפשע שנאה אכזרי נגד ג'וזף בורגן במחוז היהלומים במידטאון ב-20 במאי 2021.
התביעה במנהטן לא הודיע מהו העונש שיגזר בתמורה להודאה באשמה, אך הלה כנראה יבלו 3.5 שנים במאסר. גם התוקף השלישי מוחמד סעיד עות'מאן, הודה בניסיון תקיפה קבוצתי בעימות האלים, שהיה בין תומכי ישראל לפלסטינים. במסגרת עסקת הטיעון של סעיד עות'מאן, הובטח לו עונש של שלוש שנות מאסר.
בורגן בן ה-31, שנותר עם פציעות קשות כולל זעזוע מוח שסבל במהלך הלינץ', אמר ל"ניו יורק פוסט" כי ההודאה באשמה היא "חדשות נהדרות", והוסיף כי עונש מאסר סביר לכל השלושה שולח מסר חד משמעי כי "אם אתה מרביץ ליהודי ברחוב, זה מה שהולך לקרות. ... אתה לא הולך לקבל סטירה על היד או עסקת בולשיט. אתה הולך לבלות זמן אמיתי בכלא".
בקיץ האחרון התעצבן בורגן כאשר נאשם אחר בפרשה, וואסים עוואוודה, בן ה-24, יצא עם עסקת טיעון קלה שבמסגרתה נגזרו עליו 18 חודשים בלבד מאחורי סורג ובריח. הקורבן זעם במיוחד משום שעוואוודה אמר מתאו בכלא כי הוא "יעשה זאת שוב". "למה הוא מקבל הנחה? אני באמת לא מצליח להבין למה הוא מקבל עסקה", אמר אז בורגן. "אני, באופן אישי, רציתי ללכת למשפט, רציתי לראות צדק מלא". ניקולס רמצ'אריטר, עורך דינו של מוחמד עות'מאן, אמר על המקרה שלו: "התברר למר עות'מאן שקבלת אחריות על תפקידו הלא מהותי באירועים שהתרחשו במהלך המהומות הייתה משהו שהוא הרגיש שהוא צריך לעשות".
התגרה החלה ברובע היהלומים כאשר טנדר מלא במפגינים שהניפו את דגל פלסטין ירה זיקוקים מהרכב לתוך קהל של פעילים פרו-ישראלים.
סרטון של הקרב הפך ויראלי. בורגן, שחבש כיפה, רוסס בגז פלפל על ידי חבורת גברים בזמן שהטיחו בו קללות אנטישמיות. הוא נותר עם זעזוע מוח, פציעה בשורש כף היד, עין שחורה וחבלות בכל חלקי גופו.
בורגן אמר כי חשב שהוא "הולך למות" במתקפה "הפחדנית".
לדבריו, הוא נאלץ לעבור שני ניתוחים בפרק כף היד ופיזיותרפיה, אך למרות הטיפולים הוא "עדיין סובל מכאבים מדי יום".
"התקפות אנטישמיות לא יהיו נסבלות במנהטן, וכתבי האישום האלה מדגימים את האחריות שמשרדי יבקש על פשעים המונעים על ידי שנאה והטיה", אמר התובע המחוזי של מנהטן, אלווין בראג.
"נעמיד לדין את אלה שפוגעים באחינו תושבי ניו יורק בגלל אמונתם הדתית או הרקע שלהם ונעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הקהילות שלנו כדי לטפל בסיבות השורש של פשעי שנאה כדי למנוע פגיעה באחרים", אמר בראג.