טיסות ארוכות הן לרוב מתישות מאוד, ולכל אחד שמבצע אותן באופן תכוף יש תיאוריה איך לשרוד את השעות הרבות בתא הקטן.
יש נוסעים שמאמינים שארוחה טובה בשדה התעופה תאפשר זמן שינה ארוך יותר במהלך הטיסה. ולמרות שזה בסך הכל הגיוני למקסם את שעות השינה, הסיכוי לנמנם בשלווה בשעות הראשונות הוא די נמוך.
הקפטן וצוות הדיילים מסתובבים, עגלות האוכל והשתייה עוברות לאט לאט בין הנוסעים והאורות דולקים במלואם. לכן אולי כדאי לשקול את האפשרות לאכול על סיפון המטוס, ורק לאחר שיפנו לכם את המגש – תעצמו את העיניים.
(צילום: Getty Images)
ישנה תפיסה בקרב רבים שעדיף להימנע משתיית אלכוהול במהלך הטיסה, שכן הוא מייבש ואכן יכול להשפיע עלינו יותר כאשר אנחנו נמצאים בגובה רב.
אבל מצד אחר, מדובר בחלק מחווית הטיסה – במיוחד כאשר בקבוק היין הוא בחינם. אז אם לא שותים יותר מדי, למה לא בעצם?
רק שימו לב, שהנגאובר מתחיל כשש עד שמונה שעות לאחר השתייה – כך שמשקה אחד יותר מדי בתחילת טיסה של 12 שעות, יכול להפוך את הנחיתה והיציאה מהשדה לחוויה לא נעימה בכלל.
כרית לצוואר היא אחת ההמלצות העיקריות של נוסעים מומחים. אבל הם יקרים מאוד, בטח אם אתם רוכשים אותם בשדה התעופה. ובעיקר בעובדה שהם לא שימושיים ביום יום, אולי כדאי לקחת את השמיכה שאתם מקבלים בטיסה או ג'קט נעים, ולשים בין הצוואר לראש.
פתרון טוב לחוסר הסבלנות אחרי טיסה ארוכה היא לדאוג להזמין מראש מושבים בחלק הקדמי של המטוס, כך תרדו מהר יותר. אבל דיילים רואים זאת קצת אחרת, וחושבים שעדיף להתמקם בחלק האחורי של המטוס שכן הוא לרוב ריק יותר, כך שהטיסה עצמה תהיה מרווחת יותר.