אוניברסיטת צנעא, המנוהלת על ידי הקבוצה המיליטנטית החות'ית, הציעה לסטודנטים שהושעו מאוניברסיטאות בארה"ב בגין הפגנות פרו-פלסטיניות את ההזדמנות ללמוד בבירת תימן.
יותר מ-2,000 בני אדם נעצרו במהלך הפגנות שנערכו בעשרות קמפוסי קולג' בארה"ב בשבועות האחרונים, וכתוצאה מכך רבים הושעו.
"אנחנו רציניים בקבלת פני סטודנטים שהושעו מאוניברסיטאות בארה"ב בשל תמיכה בפלסטינים", צוטט גורם רשמי באוניברסיטת צנעא בתימן לרויטרס.
"אנחנו נלחמים בקרב הזה עם פלסטין בכל דרך שאנחנו יכולים", הוא טען.
אוניברסיטת צנעא פרסמה הודעה בה היא 'מוחאת כפיים' לעמדה ה"הומניטארית" של הסטודנטים האמריקאים, ואמרה שהם יכולים להמשיך את לימודיהם בתימן.
סטודנטים הקימו מאהלי מחאה-שנאה/תמיכה בטרור, ביותר מ-40 מכללות ברחבי ארה"ב מאז אמצע אפריל, בדרישה מוושינגטון ומהאוניברסיטאות שלהן לנתק את הקשר עם ישראל ולהפסיק את האלימות בעזה.
רבים מהנהלות הקמפוסים, כולל באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, קראו למשטרה לדכא את ההפגנות.
"מועצת המנהלים מגנה את מה שאקדמאים וסטודנטים באוניברסיטאות בארה"ב ואירופה נתונים לו, דיכוי חופש הביטוי", הצהירה אוניברסיטת צנעא, וסיפקה כתובת דואר אלקטרוני לסטודנטים המעוניינים להיענות להצעתם.
החות'ים, שטוענים כי הם ממשלת תימן, תוקפים מאז נובמבר ספינות בים האדום ובמפרץ עדן ובאילת כדי לתמוך בעזה.
הם החלו לתקוף כלי שיט הקשורים לישראל מיד לאחר ה-7 באוקטובר.
הקבוצה גם ביצעה התקפות רבות על ספינות הקשורות לבעלים או למפעילים בבריטניה או בארה"ב בעקבות תקיפות אוויריות של מדינות אלה על עמדות החות'ים. החמושים נשבעו להמשיך במערכה שלהם עד שהמדינה היהודית תפסיק את ההתקפה על עזה.
ההתקפות שיבשו קשות את השילוח העולמי דרך תעלת סואץ, נתיב חיוני בין אסיה לאירופה.