נשיאת אוניברסיטת קורנל, מרתה פולק, מסיימת את כהונתה בת 7 השנים כראש האוניברסיטה - לאחר חודשים של מהומות כולל הפגנות ואיומים על חיי יהודים.
בת ה-65 התעקשה כי עזיבתה - החל מ-30 ביוני - אינה קשורה להפגנות האנטי-ישראליות ולגילויי האנטישמיות, והתעקשה כי היא שקלה להודיע על פרישתה בסתיו ובחורף.
"נאלצתי לעצור בגלל אירועים בקמפוסים שלנו ו/או בקמפוסים אחרים", אמרה בהצהרת ההתפטרות שלה שפורסמה ביום חמישי.
"אני מבין שיהיו הרבה ספקולציות לגבי ההחלטה שלי, אך ההחלטה הזו היא שלי ושלי בלבד".
בתקרית הקשה ביותר בקמפוס, סטודנט להנדסה נעצר בגין איומים להרוג יהודים בקמפוס באוקטובר האחרון.
בתקרית מטרידה אחרת, פרופסור להיסטוריה שנוי במחלוקת מאוניברסיטת קורנל, ראסל ריקפורד, תיאר את מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר על ישראל כ"מרגשת" ו"מעוררת אנרגיה".
הטיפול הלקוי באנטישמיות גרם להדחת נשיאי אוניברסיטת פנסילבניה והרווארד, גם שפיק מאוניברסיטת קולומביה במנהטן - נמצאת תחת אש.
אחד ממבקריה הלל את ההתפטרות, "קורנל היה קמפוס תחת סערה, לכאורה חסר הגה לנוכח האנטישמיות הגוברת הניזונה מאקטיביזם אנטי-ישראלי היפר-אגרסיבי, כולל מאהל שנשאר ברובע הראשי", אמר פרופסור וויליאם ג'ייקובסון.
"הדירקטוריון גם צריך להציג מגוון נקודות מבט, אך הפך מונו-תרבותי ומבוסס על אידיאולוגיה של השמאל הקיצוני, כמעט ללא קולות מתנגדים", אמר.
פולק אמרה שקורנל - כיתר החברה - נאלצה במהלך השנים האחרונות להתמודד עם מגיפת הקורונה, מחאות ג'ורג' פלויד, ו"מתקפת טרור ומלחמה שלאחר מכן הדהדה ברחבי ארצנו ובמיוחד ברחבי עולם ההשכלה הגבוהה".
"זה האחרון העלה מספר נושאים קריטיים שכולנו מתמודדים איתם, מאנטישמיות, איסלאמופוביה וצורות אחרות של קנאות, ועד חופש ביטוי, חופש אקדמי, וכיצד לטפח קהילה מגוונת, שוויונית ומכילה", היא אמרה בהודעתה - לא ידוע על מקרי תקיפה או איום על מוסלמים בקורנל.
"אני חושדת שרבים מהנושאים האלה הולכים להיות איתנו במשך שנים רבות", הוסיפה
היא הגנה על הטיפול ואמרה שלקורנל יש "בסיס איתן" לשיפור עתידי.
"עבדנו קשה כדי לקיים את המחויבות שלנו הן לחופש ביטוי והן להיות קהילה של שייכות, שבה כולם מוזמנים ובטוחים... היינו ערניים בעשייה כדי להבטיח את שלומם ורווחתם של כל חברי הקהילה שלנו מכל הרקעים, עבודה שהתמסרתי לה הרבה לפני אירועי השנה האחרונה", אמרה.