איראן העבירה מסר לממשל ביידן באוקטובר ובו הבהירה כי אינה מתכננת להתנקש בחייו של דונלד טראמפ, במה שנראה כניסיון להפיג מתחים גוברים בין המדינות, כך על פי בכירים אמריקאים ואיראנים. המסר הועבר לוושינגטון באמצעות מתווך, לאחר שממשל ביידן שיגר אזהרה חריפה בספטמבר לפיה ארה"ב תראה בכל ניסיון איראני לפגוע בטראמפ, אז המועמד הרפובליקני לנשיאות, "מעשה מלחמה".
מאז ניצחונו של טראמפ בבחירות ב-5 בנובמבר, בכירים איראנים לשעבר, פרשנים וכלי תקשורת בטהרן קוראים בפומבי לממשלתם לנסות ולהידבר עם הנשיא הנבחר ולאמץ גישה מפייסת יותר, למרות הצהרות מצד בעלי בריתו של טראמפ על כוונתם לחדש את מדיניות הלחץ המקסימלי על איראן.
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
מאז ניצחונו של טראמפ בבחירות ב-5 בנובמבר, בכירים איראנים לשעבר, פרשנים וכלי תקשורת בטהרן קוראים בפומבי לממשלתם לנסות ולהידבר עם הנשיא הנבחר ולאמץ גישה מפייסת יותר
גורמי ביטחון אמריקאים טענו בעבר כי איראן ביקשה להתנקש בטראמפ כנקמה על הוראתו לחיסול מפקד כוח קודס, הגנרל קאסם סולימאני, במתקפת מל"ט ב-2020. משרד המשפטים האמריקאי אף הגיש שני כתבי אישום שלטענת בכירים קשורים למזימות איראניות נגד טראמפ.
המסר האיראני חזר על הטענה כי חיסול סולימאני היה מעשה פלילי, אך הדגיש כי איראן אינה מעוניינת להרוג את טראמפ, כך לפי הבכירים האמריקאים, בכיר איראני ופרשן איראני המקורב לשני הצדדים. האיראנים ציינו במסר כי הם מבקשים לנקום את מות סולימאני באמצעים משפטיים בינלאומיים.
התפתחות דרמטית נוספת התרחשה השבוע כאשר אילון מאסק, שהפך לבעל ברית קרוב של טראמפ, נפגש ביום שני עם שגריר איראן באו"ם, אמיר סעיד איראוואני, לבקשתו של מאסק. הפגישה, שהתקיימה במיקום חשאי בניו יורק, עסקה בהפגת מתחים בין איראן לארה"ב לקראת כניסתו של טראמפ לתפקיד, כך לפי מקורות איראניים.
במהלך מערכת הבחירות, גורמים אמריקאים התריעו כי איראן מתכננת להתנקש בטראמפ. תובעים פדרליים במנהטן אמרו בשבוע שעבר כי מתכננים איראנים דנו בתוכנית להתנקש בו, טענה שמשרד החוץ האיראני הגדיר כחסרת בסיס. ביולי נעצר בניו יורק אזרח פקיסטני שביקר באיראן, אסיף רזה מרצ'נט, בחשד שניסה לשכור מתנקש כדי לרצוח פוליטיקאים אמריקאים, כשבין היעדים הפוטנציאליים היה טראמפ.
מידע מודיעיני על כוונות איראן הועבר לשירות החשאי האמריקאי, שהוסיף צוותי צלפים נגדיים לצוות האבטחה של טראמפ לפני ניסיון ההתנקשות בו ביולי בבאטלר, פנסילבניה, על ידי יורה בודד שלא היה קשור לטהרן. לפי גורמי מודיעין אמריקאים, איראן ראתה בטראמפ מטרה קשה בגלל אבטחת השירות החשאי, אך לאחר ניסיון ההתנקשות בפנסילבניה וניסיון נוסף ליד מגרש הגולף שלו בפלורידה, הערכת המודיעין הייתה שאיראן הפכה בטוחה יותר ביכולתה לפגוע בנשיא לשעבר.
ארה"ב ואיראן לא מקיימות יחסים דיפלומטיים רשמיים מאז המהפכה האיראנית ב-1979, כאשר 52 אמריקאים נלקחו כבני ערובה בשגרירות ארה"ב בטהרן והוחזקו במשך יותר משנה. שגרירות שוויץ בטהרן משמשת כערוץ הדיפלומטי הרשמי בין שתי המדינות, אך בשנים האחרונות התקיימו משאים ומתנים ישירים ועקיפים בין בכירים אמריקאים ואיראנים במגוון נושאים, כולל תוכנית הגרעין האיראנית, מתחים אזוריים וחילופי עצורים.