
אישה שהזדהתה בשם ליז, והתחזתה תחילה למתפללת בבית הכנסת, ניגשה לבאש והטיחה בה האשמות חמורות
בתגובה חריפה וישירה, באש, שהיא יהודייה, גינתה את ההתנהגות של המפגינה: "הגעתם למקום תפילה יהודי, עמדתם על הבימה, ליד ספר התורה הקדוש, והעמדתם פנים שאתם מתפללים. אין לכם בושה, אין לכם הגינות, ואין לכם מושג על מה אתם מדברים."
באש חשפה כי זו אינה הפעם הראשונה שהיא מתמודדת עם הטרדות אנטישמיות מאז הטבח של חמאס ב-7 באוקטובר. היא סיפרה שפעילים הגיעו לביתה, כינו אותה "זבל ציוני" וקראו ל"אינתיפאדה" נגדה. בספטמבר האחרון, במהלך אירוע השקת ספר בוושינגטון הבירה, מפגינים תומכי חמאס צעקו לעברה כי "מקומה בכלא" בשל המלחמה בעזה.
ארגון "קוד פינק", שפרסם את הסרטון ברשת X (טוויטר לשעבר), הטיל ספק ביכולתה של באש לדווח באופן אובייקטיבי על המצב במזרח התיכון. "חוסר האמון של העיתונאית דנה באש כשעומתה עם עובדות על מדיניות ישראל מעלה שאלה קריטית: אם את מיידעת את הציבור, דנה, האם לא כדאי שתתחילי ביידוע עצמך?" כתב הארגון.
התקרית מדגישה את האתגרים המורכבים שעימם מתמודדים עיתונאים בסיקור הסכסוך במזרח התיכון, במיוחד אלה בעלי זהות יהודית, ומעלה שאלות על הגבול העדין שבין חופש הביטוי והמחאה לבין כיבוד מקומות פולחן וזכותם של אנשי תקשורת לבצע את עבודתם ללא הטרדה.
האירוע מצטרף לשורה של מקרים דומים המשקפים את העלייה במתח החברתי סביב המלחמה בעזה, ואת האופן שבו הסכסוך מחלחל גם למרחבים שנחשבו בעבר מוגנים מעימותים פוליטיים.