הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"הבטחת שווא": הקהילה המוסלמית באמריקה מתמודדת עם אכזבה כפולה מטראמפ
מי שהאמינו ב-2016 שהנשיא ה"אנטי-ממסדי" יביא שינוי, מגלים שצוות הממשל החדש שלו מאיים להחריף את המדיניות האנטי-מוסלמית

במרוץ לנשיאות 2016, טראמפ משך תשומת לב בזכות עמדתו הנוקשה בנושא ההגירה, אך גם בזכות המסרים שלו שכוונו למצביעים שחשו מודרים על ידי הממסד הפוליטי. עבור מוסלמים אמריקאים רבים, מעמדו של טראמפ כאאוטסיידר וביקורתו על הסטטוס-קוו הפוליטי מצאו הד. באותה תקופה, חלקם האמינו שהוא עשוי להציע כיוון חדש למדיניות החוץ האמריקאית ולסוגיות פנים שיטיבו עם קהילות מודרות.

"חשבתי שטראמפ יהיה שונה, שהוא ישבור את המערכת," אומרת אמינה עבדאללה, בעלת עסק קטן במישיגן ותומכת טראמפ ב-2016. "לא חשבתי שהוא יפגע בנו ככה. עכשיו אני מתחרטת."

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


דונלד טראמפ מברך מנהיג בקהילה המוסלמית במישיגן בעצרת בנובי, מישיגן, ארה"ב, 26 באוקטובר 2024. עבור מוסלמים אמריקאים שהאמינו בעבר שהוא עשוי לייצג את האינטרסים שלהם, הכיוון שטראמפ לוקח לממשל החדש שלו מהווה מקור מתמשך לדאגה

 

ארבע שנות כהונתו של טראמפ התאפיינו בסדרת מדיניות שרבים ראו כעוינת כלפי מוסלמים אמריקאים. הבולטת ביניהן הייתה הצו הנשיאותי מ-2017 שאסר על כניסה לארה"ב של אזרחים ממספר מדינות מוסלמיות, שכונה "איסור המוסלמים". בנוסף, ממשל טראמפ חיזר תכופות אחר קבוצות ימין קיצוני הידועות ברטוריקה אסלאמופובית.

"המדיניות של ממשל טראמפ, במיוחד איסור המוסלמים, גרמה לנו להרגיש כמו זרים במדינה שלנו," אומר עומר רשיד, מארגן קהילתי בניו יורק. "היו רגעים שבהם תהיתי אם המדינה הזו באמת רוצה אותנו כאן. עבור רבים מאיתנו, הרעיון לתמוך בו שוב נראה בלתי אפשרי כעת."

למרות המחלוקות, חלק מהמוסלמים האמריקאים עדיין מצאו מכנה משותף עם טראמפ בנושאים מסוימים, כולל גישתו למדיניות חוץ ועמדתו הנחושה בנושא הטרור. עם זאת, התחושה הכללית במהלך נשיאותו הייתה של פילוג גובר, כאשר מוסלמים אמריקאים רבים חשו שהם הפכו למטרה והודרו מהשיח הפוליטי.

כעת, כשטראמפ מתכונן לכהונה שנייה, הוא מנסה להרכיב מחדש את צוותו הפוליטי תוך התמקדות בסדרי עדיפויות מדיניים מרכזיים. עבור מוסלמים אמריקאים שהאמינו בעבר שהוא עשוי לייצג את האינטרסים שלהם, הכיוון שטראמפ לוקח לממשל החדש שלו מהווה מקור מתמשך לדאגה.

דו"ח אחרון של הוושינגטון פוסט הדגיש שטראמפ מקיף את עצמו ביועצים שנקשרו לעמדות שנויות במחלוקת בנושאי הגירה, מדיניות חוץ וקהילות מוסלמיות. הבחירות שלו לקבינט בתחומי הביטחון הלאומי ומדיניות החוץ צפויות להתיישר עם אסטרטגיית "אמריקה תחילה" שלו, שממשיכה לתת עדיפות לגישה לאומנית וממוקדת ביטחון.

 

 

"זה דז'ה וו," אומרת ד"ר זינב אח'טר, מדענית פוליטית מאוניברסיטת קליפורניה, ברקלי. "מוסלמים אמריקאים רבים מתעוררים להבנה שהתקווה שהייתה להם בטראמפ הייתה מוטעית. הצוות החדש שלו נראה נחוש אפילו יותר להנציח את אותה רטוריקה ומדיניות מפלגת שראינו בארבע השנים האחרונות."

הפילוג הפוליטי בתוך הקהילה המוסלמית הופך גם הוא למודגש יותר ככל שמחזור הבחירות 2024 מתקרב. בעוד שחלק מהמוסלמים האמריקאים ממשיכים לתמוך בטראמפ בשל עמדותיו השמרניות בנושאים כמו מדיניות כלכלית, מיסים והתנגדות לשמאל הפוליטי, מספר הולך וגדל נטש אותו, מאוכזב מהאפליה המתמשכת והיעדר פנייה משמעותית לקהילה שלהם.

"אנחנו לא יכולים לתמוך במועמד שרואה בנו איום במקום נכס," אמר ניהאד עוואד, המנהל הארצי של המועצה ליחסים אמריקאיים-אסלאמיים (CAIR). "הרטוריקה של טראמפ רק מלבה את גל האסלאמופוביה הגואה וגורמת לנו להרגיש כמו אזרחים סוג ב'."

הצבעת המוסלמים האמריקאים נתפסה בעבר כקול מכריע פוטנציאלי במדינות מפתח מתנדנדות, אך עם ההדרה הגוברת של קהילתם על ידי טראמפ, נראה שקשה להאמין שהוא יזכה מחדש באותה רמת תמיכה שהייתה לו בעבר. תוכניותיו לממשל השני שלו, מהאנשים שהוא מקיף בהם את עצמו ועד למדיניות שהוא ממשיך לקדם, צפויות להרחיק עוד יותר קהילה שכבר חשה את העוקץ של כהונתו הראשונה.

45% לא
55% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE