הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
התראת בריאות: אדם מת ועשרות חלו מגזר אורגני נגוע בחיידקי אי-קולי
ענקית החקלאות גרימוויי מחזירה מהמדפים גזר אורגני שנמכר תחת מותגים מובילים; מומחים מזהירים: "בדקו את המקרר שלכם"
 

התפרצות מסוכנת של חיידקי אי-קולי בגזר אורגני הובילה למותו של אדם אחד ולהדבקתם של 39 בני אדם ב-18 מדינות ברחבי ארצות הברית, כך הודיע המרכז לבקרת מחלות (CDC) ביום ראשון. לפחות 15 מהנדבקים אושפזו בבתי חולים במצב קשה.

חברת גרימוויי פארמס מבייקרספילד, קליפורניה, הודיעה על החזרה מיידית של כל מוצרי הגזר האורגני שלה, הכוללים גזר שלם וגזר בייבי שנמכרו בשקיות תחת שמות מותג מובילים כמו 365, קל-אורגניק, נייצ'רס פרומיס, או-אורגניקס, טריידר ג'וס ווגמנס ואחרים.

למרות שהמוצרים כבר אינם נמצאים על המדפים, ה-CDC מזהיר את הציבור שלא לאכול גזר ארוז שנרכש לאחרונה ולבדוק במקררים ובמקפיאים אם נמצאים בהם מוצרים מהסדרות שהוחזרו. מרבית הנדבקים מתגוררים בניו יורק, מינסוטה וושינגטון, אחריהן קליפורניה ואורגון, אך דווח על הדבקות במדינות נוספות ברחבי המדינה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


על פי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), הגזר האורגני שהוחזר נושא תאריכי תפוגה הנעים בין ה-11 בספטמבר ל-12 בנובמבר

 

על פי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), הגזר האורגני שהוחזר נושא תאריכי תפוגה הנעים בין ה-11 בספטמבר ל-12 בנובמבר. תסמיני ההדבקה בחיידקי אי-קולי מופיעים בדרך כלל שלושה עד ארבעה ימים לאחר אכילת המזון הנגוע וכוללים כאבי בטן חמורים, שלשולים (לעיתים קרובות מדממים) והקאות.

החיידקים עלולים לגרום לזיהומים חמורים ולעיתים קטלניים, במיוחד בקרב ילדים צעירים, קשישים ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת. ה-CDC ממליץ לכל מי שחווה תסמינים חמורים לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי ולדווח לרופא המטפל על אכילת הגזר.

התפרצות זו היא חלק מסדרת התפרצויות של חיידקי אי-קולי בחודשים האחרונים. באוקטובר, יותר מ-100 לקוחות של מקדונלד'ס חלו בעקבות התפרצות שקושרה לבצל פרוס. בבריטניה, אדם אחד מת בהתפרצות ביוני שקושרה לחסה ופגעה ב-275 איש לפחות. באפריל, אגוזי מלך אורגניים גרמו להדבקות ב-19 מדינות.

למרות ריבוי ההתפרצויות האחרונות, מומחים טוענים כי אספקת המזון בטוחה באופן כללי, אם כי לא נרשמה התקדמות משמעותית בצמצום ההדבקות הנגרמות מחיידקי אי-קולי. המומחים ממליצים לציבור להקפיד על שטיפה יסודית של ירקות ופירות טריים ולהימנע מצריכת מוצרים שנכללו בהחזרה.

החברה הודיעה כי היא משתפת פעולה באופן מלא עם הרשויות כדי לחקור את מקור הזיהום ולמנוע הישנות של מקרים דומים בעתיד. בינתיים, צרכנים שרכשו את המוצרים המוחזרים יכולים להחזירם לחנות בה נרכשו לקבלת החזר כספי מלא.

מקרה זה מדגיש את החשיבות של מערכות בקרת איכות קפדניות בתעשיית המזון ואת הצורך בערנות מתמדת מצד הצרכנים לאזהרות בריאות ולהודעות על החזרת מוצרים. הרשויות ממשיכות לעקוב אחר המצב ומדגישות כי יש להתייחס ברצינות לכל תסמין חשוד ולפנות מיד לקבלת טיפול רפואי במקרה הצורך.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE